DANAS LEŽE NOVAC VEĆINI PENZIONERA! Proverite račune ako ste u OVOJ grupi!


IZVOR: Republika/J.B. - 10.10.2024 | 10:31


Isplate i sutra!

Foto: Shutterstock
DANAS LEŽE NOVAC VEĆINI PENZIONERA! Proverite račune ako ste u OVOJ grupi!

Danas je dan isplate penzija za najveću grupu penzionera u Srbiji, a to su penzioneri iz kategorije "Zaposleni". U ovoj grupi se nalazi čak 1,4 miliona korisnika, što ih sa 85 odsto čini najvećom grupom penzionera.

Isplata se vrši danas za one koji penzije primaju preko tekućih računa, dok će se isplata na kućne adrese i preko šaltera pošta obaviti sutra.

  • Penzije za druge kategorije penzionera


Podsetimo, penzije su već primili korisnici iz kategorija "vojni", "poljoprivredni" i "samostalne delatnosti". 

  • Isplata penzija za penzionere iz republika bivše SFRJ


Danas takođe uplate mogu da očekuju penzioneri iz republika bivše SFRJ. Ova informacija naglašava važnost saradnje i podrške penzionerima iz različitih delova bivše Jugoslavije koji sada primaju penzije u Srbiji.

Ova isplata penzija predstavlja važan događaj za penzionere širom zemlje. S obzirom na veliki broj korisnika penzija iz kategorije "Zaposleni", očekuje se da će isplata imati značajan uticaj na lokalnu ekonomiju, kao i na svakodnevni život penzionera.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike sa stažom u Srbiji i Nemačkoj, kao i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, da će se međunarodni dani razgovora sa Nemačkom održati 15. oktobra 2024. godine u Požarevcu, od 9 do 16 časova, u prostorijama filijale na Trgu Radomira Vujovića 1. Takođe, razgovori će se nastaviti 16. i 17. oktobra u Beogradu, gde će se održati u sredu od 9 do 16 časova i u četvrtak od 9 do 13 časova, na adresi Pariska 9.

Tokom ovih dana, savetodavci iz nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiće besplatnu pravnu pomoć svima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja kroz bilateralni sporazum o socijalnom osiguranju. Ova prilika predstavlja važan resurs za sve koji su u procesu ostvarivanja svojih prava, pružajući im stručne savete i informacije potrebne za navigaciju kroz sistem socijalnog osiguranja. Pozivaju se svi zainteresovani da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za direktan kontakt sa stručnjacima.

Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745. Prilikom dolaska, potrebno je poneti lična dokumenta i svu relevantnu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem.

BONUS VIDEO