NEVIĐENA SITUACIJA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Čak šest širokotrupnih aviona u isto vreme na pisti!


IZVOR: Republika/ T. J. - 12.10.2024 | 13:30


Istorijski trenutak za Er Srbiju!

Foto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ
NEVIĐENA SITUACIJA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Čak šest širokotrupnih aviona u isto vreme na pisti!

Danas, 12. oktobra, Aerodrom Nikola Tesla doživeo je neviđenu scenu - u isto vreme na pisti su se našla čak šest širokotrupnih aviona. Ova neobična situacija privukla je pažnju javnosti i avio-entuzijasta širom zemlje. Pored tri aviona srpskog avio-prevoznika Airbus A330-200, na aerodromu su se našli i avioni Turkish Airlines-a A330-200 reg. TC-JND sa turskom delegacijom, Hainan Airlines A330-300 reg. B-304L na redovnoj liniji za Peking, i A330-300 španske čarter avio-kompanije Wamos Air reg. EC-NTX.

 

 

Najznačajniji događaj dana je svakako prvi let Er Srbije za Japan. Kompanija će obaviti dva ad-hoc charter leta na relaciji Beograd - Tokio (NRT) 12. i 18. oktobra, koristeći avion A330-200 reg. YU-ARC "Pupin". Ovo je istorijski trenutak za Er Srbiju, a putnici koji su rezervisali mesta na ovim letovima imaju priliku da budu deo ove istorijske premijere.

Zanimljivo je napomenuti da je Er Srbija angažovala špansku ACMI leasing avio-kompaniju Wamos Air više puta u prošlosti, kada je bilo potrebno dodatno širokotrupno letelica zbog servisa ili tehničkih problema. Wamos Air će obaviti dva leta, 12. i 14. oktobra za Njujork (JFK), što ukazuje na uspešnu saradnju između ove dve avio-kompanije.

Ovaj nezapamćen događaj na Aerodromu Nikola Tesla dokazuje rastuću važnost Beograda kao avio-saobraćajnog čvorišta, kao i sposobnost Er Srbije da se nosi sa sve većim zahtevima i proširuje svoju mrežu destinacija. Svi ovi događaji dodatno ukazuju na dinamičan razvoj avio-industrije u Srbiji i šire, te predstavljaju razlog za ponos kako za Er Srbiju, tako i za zemlju u celini.

BONUS VIDEO