NOVA VLADA NEĆE BITI ANTIRUSKA! Vučić o novoj Vladi: Vodićemo svoju politiku i donositi sami odluke!


IZVOR: Republika - 16.07.2022 | 08:09


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao dočeku direktnog leta iz Pekinga na aerodromu "Nikola Tesla". Tom prilikom odgovarao je na pitanja novinara, a jedno od postavljenih ticalo se i konsultacija i sastava nove Vlade.

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
NOVA VLADA NEĆE BITI ANTIRUSKA! Vučić o novoj Vladi: Vodićemo svoju politiku i donositi sami odluke!

Vučić je u četvrtak 14. jula počeo konsultacije oko formiranja nove Vlade. Kako je istakao još pre, o samim konsultacijama govoriće kada se sve završe.

Kao što sam rekao, o konsultacijama ću detaljno govoriti kada sve budu završene. Kada je reč o novoj Vladi, verujem da će to da bude srpska Vlada koja će da brine o interesima Srbije. Imamo istu politiku pred svima. Uvek govorim, evo i pred našim kineskim prijateljima, da imamo evropsku politiku. Nova Vlada neće biti antiruska, ali čuvaćemo naša prijateljstva. Garantujem da ćemo voditi svoju politiku, i odluke ćemo donositi sami. Pritisci će da postoje, ali naše je da donosimo odluke o našem narodu i koje donose dobro. Sastav Vlade mora da bude dobar, dobri ljudi kojima sopstveni interes i lično bogaćenje nisu na pameti - objasnio je Vučić.

BONUS VIDEO: