SUTRA U OSAM KREĆE KAŽNJAVANJE: Kurti ne odustaje od progona vozača sa SRPSKIM tablicama


IZVOR: Republika - 21.11.2022 | 20:36


Tu meru najavio je ranije premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kako bi primorao Srbe da uzmu registarske oznake lažne države.

Foto: Tanjug/AP
SUTRA U OSAM KREĆE KAŽNJAVANJE: Kurti ne odustaje od progona vozača sa SRPSKIM tablicama

Prema njegovom planu, ko nema "RKS" tablice biće kažnjen sa 150 evra, a ovoj meri prethodilo je uručivanje opomena koje su deljene našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas u Briselu da je za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica u pokrajini, koji ističe u martu 2023. ako to ne prati, kako je naveo, "dogovor da se hitno obavežemo na konačni dogovor za punu normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine.

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

- Rok je bio mart 2023. Dakle, dolazimo ovde u Brisel da se dogovorimo o novom putu za sporazum pre marta 2023. Sa žaljenjem moram da kažem da su posrednici, u ovom slučaju Žozep Borelj, odustali od roka i od predloga EU za normalizaciju odnosa - tvrdi Kurti.

Dodao je da je EU predložila da Priština ne izriče kazne za, kako je naveo, "nelegalne" registarske tablice već da nastavi da izdaje opomene, a da Beograd više ne izdaje tablice sa akronimima gradova na KiM, prenela je Koha.

Bonus video: