POTREBAN NAM JE TEŽAK I NAPORAN RAD! Predsednik se oglasio posle sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto društvenog proizvoda! (FOTO)


IZVOR: Republika - 24.01.2023 | 12:09


Predsednik se sastao sa članovima Vlade i direktorima javnih preduzeća.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen
POTREBAN NAM JE TEŽAK I NAPORAN RAD! Predsednik se oglasio posle sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto društvenog proizvoda! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto društvenog proizvoda na poziv predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić.

- Za Srbiju je ključno da poveća stopu privrednog rasta. Zato je za mene sastanak sa članovima vlade i direktorima javnih preduzeća bio prilika da ih sve zamolim da ulože više energije, rada, truda i entuzijazma kako bi Srbija nastavila ubrzano da napreduje. Moramo da očuvamo, ili podignemo nivo zaposlenosti, da snažimo industriju i građevinarstvo, pravimo nove objekte u energetskoj infrastrukturi. Potreban nam je težak i naporan rad. Rad, rad i samo rad - istakao je predsednik na Instagramu.

 

 

Predsednik je najavio tokom sinoćnog obraćanja naciji da će prisustvovati danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast BDP.

- Bili bismo ekonomski i politički izgubljeni bez evropskog puta. A da smo bez toga, ne bih pristao da vodim zemlju... Naš plan je da radimo mnogo više i jače. Sutra imamo sednicu Saveta za BDP... Moramo da u svemu budemo najbolji, kao što smo prošle godine 63 odsto investicija privukli, od celog Zapadnog balkana - rekao je Vučić.

Vučić je juče prisustvovao i sednici Vlade Srbije gde je premijerku Anu Brnabić i ministre informisao o razgovorima oko Kosova i sastanku sa međunarodnom "petorkom", koji je održan u petak.

Glavna tema sednice bila je dijalog oko Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO: