"Da sačuvamo MIR, da osiguramo bezbednost za naš narod"! Predsednik Vučić objavio snažnu poruku posle sastanka sa Srbima sa Kosova! (FOTO)


IZVOR: Republika - 13.04.2023 | 21:35


Predsednik je istakao da Srbija neće dozvoliti proterivanje našeg naroda sa Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
"Da sačuvamo MIR, da osiguramo bezbednost za naš narod"! Predsednik Vučić objavio snažnu poruku posle sastanka sa Srbima sa Kosova! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, a sada je na zvaničnom Instagram nalogu Srpske napredne stranke objavljena snažna poruka koju je predsednik poslao.

 

 

- Uvek i u svakom trenutku smo se trudili da pokažemo dobru volju i da sačuvamo mir, da time osiguramo bezbednost za naš narod - podvukao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je istakao da Srbija neće dozvoliti proterivanje našeg naroda sa Kosova i Metohije.

- Mi moramo da vodimo odgovornu politiku dijaloga i kompromisa, da gledamo kako da živimo zajedno sa Albancima i ekonomski napredujemo, ali nećemo dozvoliti proterivanje našeg naroda sa njihovih vekovnih ognjišta i uradiću sve da do toga ne dođe - kazao je on i dodao:

- Republika Srbija će tražiti hitnu reakciju EU i međunarodne zajednice kako bi se vratila sloboda kretanja dogovorena u dijalogu, bezuslovno formiranje ZSO, povlačenje specijalnih jedinica policije sa severa, održavanje legalnih i legitimnih izbora i pojačaće političke i ekonomske mere, kako bismo osigurali bolji život našeg naroda na Kosovu i Metohiji. A vas molim da budemo strpljivi, jer mir je interes svih nas i cele naše zemlje - rekao je predsednik Vučić.

Bonus video: