PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO NOVO OBRAĆANJE: Neskriveno ću govoriti našoj javnosti o tome šta se zbiva


IZVOR: Republika - 21.08.2023 | 17:56


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Grčkoj da je naše da se borimo za Srbiju na svakom mestu i da ne odustajemo od nacionalnih i državnih interesa.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ
PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO NOVO OBRAĆANJE: Neskriveno ću govoriti našoj javnosti o tome šta se zbiva

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će se obratiti građanima Srbije sutra ili prekosutra u zavisnosti od obaveza.

- Sutra ili prekosutra obratiću se građanima o tome šta se zbiva. Neskriveno ću govoriti našoj javnosti kada dođu teška vremena. Nisam politički potrčko koji radi šta mu neko iz Evrope kaže - kazao je Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je u Atini uoči neformalne večere za lidere regiona, koju organizuje grčki premijer Kirijakos Micotakis, da će se Micotakis iako Grčka zvanično ne priznaje takozvano Kosovo sastati sa Aljbinom Kurtijem.

- Evropski predstavnici kada govore u Srbiji o netransparentnosti zaboravljaju da nas zamole da ne govorimo ko će biti na sastanku. Čudan neki format u Atini, ne razumen kako je pravljen, ali to je pitanje za domaćine, pozvani smo pet zemalja sa ZB, ali kako ko i kako na koji način, zbog njihovih bilateralnih odnosa negde neki iz čudnih razloga nisu dobili poziv, a pozvana je i Priština iako Grčka ne priznaje zvanično Kosovo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u direktnom uključenju iz Atine da će se sutra sastati sa ukrajinkim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

- Sutra ujutru imaću razgovor u četiri oka sa Zelenskim. Razgovaraćemo o Kosovu i nepriznavanju teritorijalnog integriteta - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO