"KURTI SILOM OKUPIRA SEVER POKRAJINE" Završen dvosatni razgovor Vučića i Lajčaka - predsednik izrazio zabrinutost zbog ove dve stvari (FOTO)


IZVOR: Republika - 30.08.2023 | 14:11


Vučić je rekao da je veoma zabrinut zbog razvoja događaja na Kosovu.

Foto: Printscreen/www.instagram.com/buducnostsrbijeav
"KURTI SILOM OKUPIRA SEVER POKRAJINE" Završen dvosatni razgovor Vučića i Lajčaka - predsednik izrazio zabrinutost zbog ove dve stvari (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

- Razgovarao sam više od dva sata sa Miroslavom Lajčakom. Veoma sam zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta. Preneo sam to specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku - napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Prethodno danas se sastao sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom. Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon čega se oglasio na Instagramu i poručio:

- Dobar razgovor sa kongresmenom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i svim drugim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima. Pozdravio sam dinamičan politički dijalog da predstavnicima američke administracije i Kongresa i istakao da smo posvećeni dodatnom razvijanju sveukupne saradnje sa SAD.

 

 

BONUS VIDEO