NEČUVENE IZJAVE DOBRICE VESELINOVIĆA! Ne razume čemu Dan žalosti kad je "smrt došla po svoje"?


IZVOR: Republika - 28.09.2023 | 20:15


Dobrica Veselinović, predstavnik pokreta "Ne davimo Beograd," izazvao je kontroverzu svojim nedavnom izjavom u vezi s proglašenjem Dana žalosti u Srbiji nakon tragičnih događaja na Kosovu u Banjskoj.

Foto: ATA Images
NEČUVENE IZJAVE DOBRICE VESELINOVIĆA! Ne razume čemu Dan žalosti kad je "smrt došla po svoje"?

Njegove reči su izazvale oštru reakciju jer su se mnogi osećali uvređenima.

Veselinović je izjavio da ne razume zašto je u Srbiji proglašen Dan žalosti, jer, kako je rekao, ne razume za kim ljudi žale. Njegova izjava odražava njegovo nepoštovanje prema ljudskim životima i tragediji koja se dogodila na Kosovu i Metohiji.

Foto: ATA Images

 

 

Osim toga, Veselinović je dodao da neće žaliti jer je smrt došla po svoje. Ova izjava deluje kao izraz potpunog nedostatka empatije prema žrtvama i njihovim porodicama. U trenucima kada bi trebalo da izražavamo saučešće i solidarnost prema onima koji su izgubili svoje najbliže, ovakve reči su neprihvatljive.

Foto: ATA Images

 

 

Nakon što su Kurtijeve snage otvorile vatru na Srbe na Kosovu i Metohiji, uzrokujući tragediju i gubitak ljudskih života, Veselinovićevi komentari su dodatno produbili podeljenost i tenzije u društvu. Ova izjava se čini kao pokušaj da se iskoristi tragedija u političke svrhe i steknu jeftini politički poeni, što je u suprotnosti s osnovnim moralnim vrednostima.

U trenucima kao što su ovi, važno je da se društvo ujedini u suosjećanju i solidarnosti prema žrtvama, umesto da se koristi tragedija kao sredstvo za političke napade i podele.

BONUS VIDEO