ODLIČAN SASTANAK SA ORBANOM I PRESTOLONASLEDNIKOM ABU DABIJA: Vučić nakon razgovora u Palati Srbija (FOTO)


IZVOR: Republika - 29.09.2023 | 14:12


Razmotrili smo brojne teme u okviru inicijative za upostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
ODLIČAN SASTANAK SA ORBANOM I PRESTOLONASLEDNIKOM ABU DABIJA: Vučić nakon razgovora u Palati Srbija (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je imao odličan i sadržajan sastanak sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i izaslanikom predsednika Ujedinjenih arapskih Emirata princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom koje je detaljno obavestio o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji.

"Razmotrili smo brojne teme u okviru inicijative za upostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa.

Razgovarali smo i o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru predstojećeg EXPO2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti", naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

On je dodao da je zahvalan prijateljima iz UAE i Mađarske na spremnosti "da čuju naše predloge, planove i ideje, kao i na interesovanju da učestvuju u daljem razvoju Srbije, ali i na posebnoj posvećenosti jačanju čvrstog partnerstva sa našom zemljom i njegovoj nadogradnji u godinama koje dolaze".

Vučić je to napisao nakon trilateralnog sastanka sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.