EVO KO JE UHAPŠENI PONOŠEV SARADNIK: Problematični karatista i ilegalni pokeraš


IZVOR: Republika - 04.10.2023 | 12:44


Vladimir Šiškin, član Pokreta Srce, uhapšen zbog nelegalnog kockanja, od ranije poznat policiji zbog tuča koje je čak pokušao da zloupotrebi u političke svrhe

Foto: Shutterstock, Yotube
EVO KO JE UHAPŠENI PONOŠEV SARADNIK: Problematični karatista i ilegalni pokeraš

Operativci policije i BIA su tokom noćašnje racije upali u prostorije ilegalne kockarnice u Nišu i zatekli desetak osoba u nelegalnoj partiji pokera. Među nelegalnim pokerašima navodno je i Vladimir Šiškin (44), član Pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravka Ponoša i lider njegovog ogranka u Leskovcu, kojem se na teret stavlja neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Policija je, inače, prilikom upada u tu nelegalnu kockarnicu pronašla više kesica sa kokainom i marihuanom koje su kockari pobacali, zbog čega su svi privedeni. Pored droge, tokom pretresa, pronađena je i zaplenjena veća svota novca. Protiv svih osumnjičenih podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Šiškin, nekašašnji karatista, a sada trener, već je zbog raznovrsnih problematičkih situacija poznat policiji. Ponoševog saradnika je tako nekoliko mladića napalo 9. juna u kafiću u centru Leskovca. To je tada iskorišćeno  i za pokušaj političkog ćara pošto je iz Gradskog odbora Ponoševog pokreta SRCE saopšteno da je ovo još jedan primer da je Leskovac nebezbedno mesto za život, kao i da je ovim činom opet pokazano da vlast nije sposobna da spreči nasilje (?!). 

Foto: youtube.com

Vladimir Šiškin

- U trenutku kada je cela Srbija ustala glasno protiv nasilja, u petak, 9. juna, pred sam odlazak na protest u Beograd napadnut je predsednik IO Vladimir Šiškin. Napadnut je sa jasnom namerom da se povredi i ovo je samo još jedan dokaz da su Srbija i Leskovac nebezbedna mesta za život i da je promovisanje nasilja od strane vlasti urodilo plodom. Šiškin je uspeo da se odbrani, ali postavljamo pitanje šta čeka Leskovačane koji nisu u stanju da se odupru fizičkom nasilju - saopštili su tad iz Ponoševog leskovačkog GO.

Inače, osim Šiškina, kako su naveli, tad su u tuči lakše povređeni i njegovi opozicioni drugovi - nekadašnji šef kabineta DS u Leskovcu Saša Pešić, kao i bivši narodni poslanik Živojin Stanković. Leskovačka policija nije se oglašavala tada o ovom slučaju. Ali, samo tri meseca kasnije su ga uhapsili zbog nelegalnog kockanja.