"ONAJ KO NE ČUVA PROŠLOST, NEMA NI BUDUĆNOST"! Vučić obiša veliku srpsku svetinju! (FOTO)


IZVOR: Republika - 24.11.2023 | 20:54


Ponosan sam što, kao država, obnavljamo svetinje, jer narodi koji ne poznaju i ne čuvaju svoju prošlost, nemaju ni svoju budućnost. Neka živi Srbija!, napisao je Vučić

Foto: instagram.com/avucic
"ONAJ KO NE ČUVA PROŠLOST, NEMA NI BUDUĆNOST"! Vučić obiša veliku srpsku svetinju! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio manastir Žiču, jednu od najvećih srpskih svetinja. 

 

 

Tim povodom, Vučić se oglasio na svom zvaničnom Instagramu i poslao snažnu poruku celoj Srbiji u kojoj je istakao važnost očuvanja kulturne baštine i svetinja, naglasivši da narodi koji čuvaju svoju prošlost grade temelje za budućnost.

- Posetio sam manastir Žiču, veliku svetinju našeg naroda i crkve. Posle besede Svetog Save u Žiči iz 1220. godine, stvoreni su temelji srpske državnosti, nacionalnog identiteta i onoga što i danas nazivamo Kosovski zavet. Ponosan sam što, kao država, obnavljamo svetinje, jer narodi koji ne poznaju i ne čuvaju svoju prošlost, nemaju ni svoju budućnost. Neka živi Srbija! - napisao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je večeras prisustvovao velikom predizbornom mitingu SNS u Kraljevu, gde je narod u dupke punoj Hali sportova pozdravio ovacijama.

- Vi ste vlasnici svoje budućnosti. Svaki vaš glas odlučuje kako ćete živeti, i vi i vaša deca i supružnici"... Ja sam lojalan SNS, ali ovo nije pitanje stranke, već pitanje Srbije. Dobijam istraživanja svaki dan. Pošto vode takvu politiku, svaki dan imaju sve manje glasova, a mi moramo da se borimo vredno. Idemo na izbore 17. da ih počistimo jače i ubedljivije nego ikad - rekao je Vučić okupljenima.

Bonus video