"MORAMO, TO JE ZA NAŠE DOBRO"! Ogromne gužve na administrativnim prelazima, Srbi sa Kosova u velikom broju pristižu na biračka mesta! KURTI IM ZABRANIO DA GLASAJU NA RODNOJ GRUDI!


IZVOR: Republika - 17.12.2023 | 12:27


Generalno nije problem što smo ovde došli da glasamo, nego što ne možemo da ostvarimo naše pravo na KiM, rekla je Milena Krstić Aleksandar Milić iz Čaglavice

Foto: FOTO TANJUG/STR/ bs
"MORAMO, TO JE ZA NAŠE DOBRO"! Ogromne gužve na administrativnim prelazima, Srbi sa Kosova u velikom broju pristižu na biračka mesta! KURTI IM ZABRANIO DA GLASAJU NA RODNOJ GRUDI!

Na administrativnim prelazima između KiM i centralne Srbije su velike gužve, pošto je veliki broj Srba sa KiM krenuo u centralnu Srbiju da glasa na današnjim parlamentarnim izborima. Duge kolone formirale su se na svim administrativnim prelazima.

Oni organizovano danas glasaju biračkim mestima u centralnoj Srbiji, pošto Priština nije dozvolila održavanje izbora na Kosovu.

Srbi iz Kosovske Mitrovice i sa teritorije Opštine Zvečan glasaju na devet biračkih mesta u Raški. Na glasačkim mestima u Tutinu, gde takođe glasaju Srbi sa KiM stvorile su se velike gužve u Osnovnoj školi "Meša Selimović.

- Biračka mesta otvorena su na vreme. Ovde glasaju građani iz Zubinog Potoka, opštine Gora i Pećkog okruga. Građani pristižu, glasanje traje do 20 časova, sve je u redu - rekao je za TV Most predstavnik Opštinske izborne komisije za Kosovskomitrovački okrug Ivan Baščarević.

Velike gužve su se stvorile i na biračkom mestu u Rači kod Kuršumlije, gde su žitelji Kosovskog upravnog okruga glasali odmah po otvaranju biračkih mesta. 

Milena Krstić iz Gračanice, ističe da za nju dolazak na glasanje u Raču ne predstavlja problem, već činjenica da svoje pravo ne može da ostvari na KiM.

- Generalno nije problem što smo ovde došli da glasamo, nego što ne možemo da ostvarimo naše pravo na KiM - rekla je Milena Krstić Aleksandar Milić iz Čaglavice.

Milomirka Radomirović ističe da, od današnjih izbora očekuje dalji napredak Srbije.

- Za naše dobro smo došli da glasamo. Jesmo u godinama, ali sve za državu Srbiju - rekla je ona.

Sve o današnjim izborima možete pratiti na našem blogu, ili na video platformi.

Bonus video