MALTRETIRANJE GRAĐANA OD RANE ZORE! Đilasovi studenti opet blokiraju centar grada, spavali na ulici!


IZVOR: Republika - 30.12.2023 | 07:25


Oni će blokirati Beograd sve do popodne kako su najavili.

Foto: Branimir Brana Jovanovic
MALTRETIRANJE GRAĐANA OD RANE ZORE! Đilasovi studenti opet blokiraju centar grada, spavali na ulici!

Iako je na pompezno najavljivani protest aktivista NVO i pristalica opozicije od 24 sata pod parolom "studentskog protesta", juče je stiglo više reportera nego demonstranata, i to nešto malo nih je odlučilo da tamo kampuje. 

Prespavali su noć tamo, a i jutros je sve blokirano. Pripadnici policije su na licu mesta. A tim delom grada sugrađani ni danas neće moći da idu.

Inače, takozvani studenti, srednjoškolci i mladi okupljeni oko inicijative "Borba" počeli su sinoć 24-časovnu blokadu ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Birčaninove.

Oni će blokirati Beograd sve do popodne kako su najavili.

Na ulici je vidljivo oko 15 šatora.

Inače, na protestu ovih Đilasovih studenata pojavila se sinoć i Staša Zajović iz Žena u crnom.

Ona tvrdi da Republika Srpska genocidna tvorena, a da su Srbi počinili zločin u Srebrenici.

Inače, posle silnih neuspelih protesta opozicije proteklih dana, u kojima je jedeno šačica njih uspela da demolira Skupštinu Beograda, i udara na državu preko Šolakovih medija, usledio je i napad Đilasove opozicije na Srpsku pravoslavnu crkvu, tačnije na patrijarha Porfirija, kome su zamerili što nije podržao "studentske" proteste.

Tako je tabloid Danas u opširnom tekstu napravio poređenje s patrijarhom Pavlom i protestima 1996/97, kada je poglavar SPC stao na čelo studentske kolone da bi sprečio sukobe, i praktično optužio Crkvu da je korumpirana i u službi vlasti. Podsetimo, upravo ovi mediji često Crkvi spočitavaju navodno mešanje u politiku.

 

Bonus video