PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO SJAJAN PREDLOG: Nastojaćemo da zakonski forumalizujemo da drugi dan Božića bude NERADNI!


IZVOR: Republika/A.G. - 31.12.2023 | 19:03


Predsednik je naveo da je Božić svakako neradni dan, ali da će predložiti Vladi da se ni sutradan ne radi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
PREDSEDNIK VUČIĆ IZNEO SJAJAN PREDLOG: Nastojaćemo da zakonski forumalizujemo da drugi dan Božića bude NERADNI!

Presednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio mogućnost da bi i dan posle Božića mogao da bude neradni dan i dodao da ostaje da se vidi da li to može i zakonski da se formalizuje.

Predsednik je rekao da će videti da li Vlada Srbije može da donese takvu odluku i da dan posle Božića, 8. januar postane neradni dan.

- Ionako tada niko ne radi. Ostaje da vidimo da li možemo zakonski to da formalizujemo i kako da tu odluku izvedemo i šta možemo da uradimo, rekao je Vučić na TV Prva u vezi sa inicijativom da ponedeljak, prvi dan posle Božića odnosno dan Sabora presvete Bogorodice bude neradni.

Podsetimo, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, građani Srbije će imati priliku da uživaju u tri neradna dana, i to 1., 2., i 7. januara. Nakon januara, sledeći neradni dani očekuju nas u februaru povodom Dana državnosti, koji se obeležava 15. i 16. februara, a ove godine padaju u četvrtak i petak.

Praznik rada garantuje dva slobodna dana, 1. i 2. maj, dok će pravoslavni vernici imati šest vezanih slobodnih dana za vreme Uskršnjih praznika, od 3. do 6. maja.

Uskršnji praznici za katoličke vernike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica obeležavaju se od 29. marta do 1. aprila. Takođe, prvi dan Ramazanskog bajrama za pripadnike islamske zajednice je 10. aprila.

BONUS VIDEO