"NE MOŽE ČOVEK DA USTANE IZ GROBA I DA GLASA" Vučić o tzv. fantomskim biračima i izborima: Odluku donosi RIK, a ne mediji i političari


IZVOR: D.B. - 13.01.2024 | 13:46


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će nova Vlada biti formirana najkasnije u martu.

Foto: TV Pink/printscreen
"NE MOŽE ČOVEK DA USTANE IZ GROBA I DA GLASA" Vučić o tzv. fantomskim biračima i izborima: Odluku donosi RIK, a ne mediji i političari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije, govorio je o takozvanim fantomskim biračima i o proteklim decembarskim izborima.

- Izbori su juče završeni. Odluku o tome donosi RIK, a ne mediji i političari. Za mene su one večeri sušitnki bili završeni kada smo objavili rezultate - rekao je Vučić i dodao da misli da je važno zbog budućnosti Srbije što su pobedili.

- Sledeći vikend ćemo pokazati kakve ogromne poromene očekujemo u Srbiji, nadam se da ćemo stići sve da pokažemo. Što se tiče fantomskih birača, na svaku njihovu priču im je odgovoreno, o kakvim god fantomima pričate, oni moraju da dođu na biračko mesto, na kome ste i vi. Ne može čovek da ustane iz groba i da dođe da glasa - istakao je on. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će nova Vlada biti formirana najkasnije u martu.

Vučić je na pitanje da li formiranje beogradske vlasti zavisi od Branimira Nestorovića rekao da "ne zna".

- Naša lista ima 49 mandata, 43 lista "Srbija protiv nasilja", SPS 5 mandata, još 6-7 i fale. Pozvaću na konsultacije izborne liste i da sa njima razgovaram o tome ko ima većinu i kada me ubede da imaju većinu, a pretpostavljam sa će to biti lista Srbija ne sme da stane i tada ću predložiti mandatara - rekao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO: