"PRE VUČIĆA TO NIKO NIJE URADIO" Korisnici društvenih mreža osuli paljbu po delu opozicije, pa pohvalili predsednika: Jedino on je pokrenuo suđenje za ubistvo Ćuruvije


IZVOR: Republika/D.B. - 05.02.2024 | 10:56


Za razliku od Vučićevih prethodnika, on je, pišu na društvenim mrežama, pokrenuo suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Foto: ST/Nemanja Pančić
"PRE VUČIĆA TO NIKO NIJE URADIO" Korisnici društvenih mreža osuli paljbu po delu opozicije, pa pohvalili predsednika: Jedino on je pokrenuo suđenje za ubistvo Ćuruvije

Više javno tužilaštvo zatražiće spise predmeta od nadležnog suda u vezi sa oslobađajućom presudom u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, saznaje nezvanično "Blic".

- Tražiće se spisi predmeta u cilju zaštite zakonitosti protiv presude Apelacionog suda – navodi njihov izvor.

Podsetimo, fondacija "Slavko Ćuruvija" oglasila se povodom presude u kojoj su bivši pripadnici Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslava Kuraka pravosnažno oslobođeni presude, piše Kurir.

- Slavko Ćuruvija fondacija je šokirana odlukom Apelacionog suda da oslobodi nekadašnje pripadnike Resora državne bezbednosti optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ova je presuda duboko uznemirujuća za porodicu, prijatelje, kolege i poštovaoce novinara i izdavača ubijenog zato što je javno kritikovao zločinački režim Slobodana Miloševića - rekli su u saopštenju i dodali da službe devedestih i dalje imaju uticaj.

Ne kriju svoje razočaranje ovom odlukom.

Tim povodom, na društvenim mrežama povele su se brojne polemike, gde je između ostalog, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u centru pažnje, gde mu se korisnici zahvaljuju što je, za razliku od njegovih predhodnika pokrenuo temu suđena za ubistvo Slavka Ćuruvije. 

 

 

- Da dodam ovde da je Vučić pokrenuo suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije, dok Koštunica i Tadić to nisu uradili. Vučić je osnovao i Komisiju za istraživanje ubistva novinara, pre njega to niko nije uradio. 

Branka Prpa je svojim svedočenjem rekla da Kurk i Romić nisu ubice. Zašto Tadić, Marinika, Đilas i drugo političari i novinari i javne ličnosti nju ne napadaju što je ubicama dala alibi - napisao je korisnik društvene mreže "X". 

BONUS VIDEO: