VUČIĆ NAJAVIO DOLAZAK KINESKOG PREDSEDNIKA: Si Đinping će ove godine posetiti Srbiju!


IZVOR: Republika/A.D. - 26.02.2024 | 12:53


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio iz Vile Mir u kojoj je upriličen zvanični prijem povodom Lunarne odnosno Kineske nove godine čija je proslava gotovo na izmaku.

Foto: Tanjug Jadranka Ilic
VUČIĆ NAJAVIO DOLAZAK KINESKOG PREDSEDNIKA: Si Đinping će ove godine posetiti Srbiju!

Aleksandar Vučić se obratio okupljenima rekavši da upućuje najlepše čestitke za napredak Kine - Za dobre želje nikad nije kasno!

- Uvereni smo da će vaša zemlja u godini drvenog Zmaja sa istom snagom i mudrošću i inovativnošću nastaviti putem napretka... Za dalje jačanje saradnje naše dve zemlje je od izuzetnog značaja i potpisani sporazum o slobodnoj trgovini - rekao je Vučić i zahvalio se Kini na podržavanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da pred svima želi javno da kaže da je dobio potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti našu zemlju.

- On je naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da naši kineski prijatelji budu zadovoljni. Hvala vam za sve. Mi smo mala zemlja, ali taj glas za poštovanje pravila i međunardonog javnog prava, uvek ćete imati od nas. Još jednom dobrodošli i srećna vam Nova godina - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO