VUČIĆ U PAMBUKOVICI: Za mene je najlogičnije da se odmah ide na izbore! Zakonski može do 2. juna, ali ja bih što pre! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.B. - 10.03.2024 | 12:47


"Moja obaveza je da razmotrim drugu stranu i kada pričaju gluposti. Večeras ćemo da obavestimo ljude i o vladi i oko izbora", rekao je predsednik.

Foto: ST/Nemanja Pančić
VUČIĆ U PAMBUKOVICI: Za mene je najlogičnije da se odmah ide na izbore! Zakonski može do 2. juna, ali ja bih što pre! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas selo Pambukovica kod Uba, gde je razgovarao s meštanima, najavio izgradnju puta koja kreće za 7 dana, ali pomenuo i izbore odgovarajući na pitanja novinara.

On je kazao da će večeras u 18 sati u Predsedništvu održati sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije na kojem će se razgovarati o sastavu nove vlade Srbije, ali i o predstojećim lokalnim izborima.

"Odmah posle toga (sastanka) večeras ću obavestiti javnost i o Skupštini (Srbije) i o vladi i o lokalnim izborima", rekao je Vučić.

Vučić je potom dodao i da će večeras u 18 sati na sastanku sa liderima stranaka vladajuće koalicije biti donete važne odluke u vezi sa organizovanjem lokalnih izbora, funkcionisanjem Narodne skupštine i buduće izvršne vlasti, kako bi se što pre završili svi izborni ciklusi.

Nakon posete Pambukovici, Vučić se oglasio i na Instagramu: 

 

 

Kao što rekoh, Pambukovica mi je važnija od svih evropskih političara. A i lepa je, prelepa, baš kao i cela naša Srbija, pisalo je ispod snimka. 

Podsetimo, Vučić je danas govorio i o izborima.

"Kao predsednik Republike sam ih pozvao. Zbog specifične situacije oko izbora. Izutetno poštujem N1 i to što radite. Shvatam da su vam lokalni izbori od velikog značaja i želim da vam pomognem".

"Juče sam napravio formalnu grešku. Izbori moraju da budu raspisani u roku od mesec dana od 3. mara. Znači, 2,3. aprila moraju da se raspišu. Potpuno je normalno da predsednik Skupštine, ako bude izabran u ponedeljak, raspiše izboire. Postoji zakonska mogućnost da se odugovlači, ali ne vidim smisao. Ima mnogo opcija, sagledaćemo to večeras, a za mene je najlogičnija opcija da se odmah ide na izbore, ali to izaziva nelagodu kod nekih. Na beogradskim izborima će promenu da donese dramatično iseljavanje iz Male Krsne - jedno lice".

"Moja obaveza je da razmotrim drugu stranu i kada pričaju gluposti. Večeras ćemo da obavestimo ljude i o vladi i oko izbora".

O "iseljavanju" iz Male Krsne

"To je velika zavera, kako je samo jedan čovek. Meni iz ministarstva i MUP-a javili da je jedan upisan".

BONUS VIDEO: