Brnabić danas sa specijalnim izaslanikom Londona za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom


IZVOR: Republika/D.B. - 08.04.2024 | 07:36


Sastanak će se održati u 8 časova u Domu Narodne skupštine, najavljeno je iz parlamenta.

Foto: Tanjug/AP
Brnabić danas sa specijalnim izaslanikom Londona za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

Sastanak će se održati u 8 časova u Domu Narodne skupštine, najavljeno je iz parlamenta.

PODSETIMO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz, u dvodnevnu zvaničnu posletu. Danas će s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o strateškim pravcima unapređenja saradnje sa Francuskom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras s francuskim predsednikom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj.

Ispred Jelisejske palate, u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za srpskog predsednika.

Potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za Aleksandra Vučića, a nakon toga će uslediti i razgovori u četiri oka.

Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Srbije kaže, možda i najvažniji u poslednje tri decenije za našu zemlju.

I Jelisejska palata je uoči ovog susreta najavila, a preneli su vodeći francuski mediji, da predsednik Makron želi da potvrdi posvećenost i privrženost evropskim integracijama Srbije, kao i daljem radu na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, što je jedan od uslova za približavanje i članstvo u EU, na čemu insistiraju i Francuska i Nemačka.

Osim ovih političkih tema, Kosova, evrointegracija, regionalnih i međunarodnih pitanja, predsednik Vučić kaže da će se ukupno razgovarati o 14 tema, od odbrane, namenske industrije, nuklearne energije, do veštačke inteligencije, poljoprivrede, zdravstva, stočarstva, baterija za električne automobile i drugih tema.

BONUS VIDEO