"ZAHVALIO SAM NA PRINCIPIJELNOM STAVU I POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA I SUVERENITETA SRBIJE!" Predsednik Vučić razgovarao sa predsednikom Vlade Gruzije! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 17.05.2024 | 10:36


Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, istakao je predsednik.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
"ZAHVALIO SAM NA PRINCIPIJELNOM STAVU I POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA I SUVERENITETA SRBIJE!" Predsednik Vučić razgovarao sa predsednikom Vlade Gruzije! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Kobahidzeom.

Otvoren razgovor sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni, svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Obavestio sam premijera Kobahidzea o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Takođe sam upoznao premijera Kobahidzea o stavu Srbije u pogledu usvajanja Rezolucije o Srebrenici i ponovio principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu
-  napisao je predsednik na Instagramu.

 

BONUS VIDEO