JOŠ SAMO VAZDUH DA UZME SRBIMA! BEDNIK: Kurtijeve provokacije sve opasnije!


IZVOR: Tamara BUJIŠIĆ - 21.05.2024 | 22:00


Posle lekova, hrane i dinara, na red došla i Poštanska štedionica

Foto: Profimedia Henri Szwarc Polaris Profime, Tanjug/Vladimir Sporcic/Rade Prelic
JOŠ SAMO VAZDUH DA UZME SRBIMA! BEDNIK: Kurtijeve provokacije sve opasnije!

Šta je još ostalo? Pa, samo da premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti Srbima uskrati vazduh. Pitanje i odgovor koji se sami po sebi nameću nakon mnogobrojnih nasilničkih akcija koje se sve učestalije dešavaju na teritoriji Kosova i Metohije.

Nakon zabrane isporuke lekova i robe iz centralne Srbije, ali i ukidanja dinara na Kosovu, na red su došle i filijale Poštanske štedionice, u koje je Kurtijeva policija pre dva dana nasilno upala, zastrašila radnike i odnela sav novac iz trezora. Potom ih je i zatvorila, te je Srbima ovim potezom uskraćeno pravo da prime penzije, plate, socijalnu pomoć, jednom rečju, uskraćeno im je, po ko zna koji put, pravo na život. A ako se neko i pobuni, hapse ga pod lažnim optužbama i sude mu na montiranim procesima.

Ako bismo se osvrnuli na skoriju istoriju, bez preterivanja, moglo bi se zaključiti da premijer lažne države Kosovo pokušava da stvori možda i najsuroviji geto u Evropi od Drugog svetskog rata.

Nemušte osude

Po običaju, stigle su nemušte deklarativne osude Kurtijevog "jednostranog poteza, koji ne doprinosi dijalogu". Oglasili su se portparol EU Peter Stano, OEBS, pojedine diplomate... Sve se, kao i uvek, svelo samo na saopštenje, bez bilo kakvih konkretnih poteza.

Ovakvi, slobodno se može reći očajnički potezi Kurtija, mogu se posmatrati i kao deo osvete njegovim zapadnim mentorima jer Priština nije primljena u Savet Evrope, smatra predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, koji je komentarišući najnoviji skandal u režiji premijera lažne države istakao da je ovo još jedan u nizu pokazatelja koliko je Aljbin Kurti očajan.

- Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li oni pravo na plate i penzije ili je protiv njih sve dozvoljeno? - upitao je Vučević i istakao da međunarodna zajednica predugo i preblago ne reaguje na Kurtijeva nepočinstva.

Da se trenutno na Kosovu događa progon srpskog naroda, smatra i aktuelni ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

- Ako je hapšenje dinara deo politike Kurtija, kog Zapad podržava, šta je sledeće? Hapšenje, proterivanje i ubijanje Srba, zar to treba da dočekamo? - upitao se Dačić, koji je međunarodnu zajednicu upitao "dokle će tolerisati nasilje nad Srbima".

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, istakao je da ovakav nasilan upad kosovske policije ima za cilj izazivanje nemira i haosa, ali i ukidanje srpskih institucija.

- Pošto je doživeo neuspeh za članstvo u Savetu Evrope, Kurti je sačekao da prođe dijalog i posegnuo za novim jednostranim potezom. On je balkanski piroman, koji želi rat i stradanje srpskog naroda na KiM - poručio je Petković.

BONUS VIDEO