"OVO ZNAČI ŽIVOT ZA ČAČAK"! Predsednik uputio poruku nakon polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Čačku! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 28.05.2024 | 12:24


Predsednik se zahvalio čelnicima nove fabrike.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
"OVO ZNAČI ŽIVOT ZA ČAČAK"! Predsednik uputio poruku nakon polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Čačku! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije PWO Group.

- Hvala dragim prijateljima iz PWO na ovoj velikoj investiciji, a ja sam ponosam što sam danas ovde, jer ovo znači život za Čačak. Mi svakoga dana moramo da se borimo za investitora, za prestiž u regionu i Evropi, za napredak.

Zato vam hvala što nam pomažete da jasnije vidimo našu budućnost, a ja sam siguran da iz Čačka gotovo niko više neće odlaziti.

Želim vam uspeh, dobar profit i da budete zadovoljni Srbijom, uveren da će PWO raditi najbolje moguće. Dobrodošli u Srbiju i da dugo, dugo ostanete u ovoj lepoj zemlji
- rekao je predsednik Vučić.

 

 


Pored predsednika ceremoniji su prisustvovali i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar unutršanje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i direktor PWO grupe Srbija Karl Lazarini. Privredno društvo PWO SEE d.o.o. je u vlasništvu nemačke kompanije PWO AG i bavi se proizvodnjom delova i opreme za motorna vozila. Grupacija posluje u sektoru metalske industrije i poseduje pogone za proizvodnju delova za automobilsku industriju u Nemačkoj i Češkoj. Glavna tržišta plasiranja proizvoda su uglavnom zemlje Evropske unije, Kine i Meksika. Grupacija je u 2022. godini ostvarila konsolidovani prihod od 27 miliona evra i zapošljavala skoro 3.000 radnika.

 

 

BONUS VIDEO