VUČEVIĆ I VESIĆ OBIŠLI RADOVE: Jedno od najvećih pitanja u Novom Sadu saobraćaj (FOTO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 28.05.2024 | 15:52


Ministar Vesića je podsetio da je dužina deonice 3,2 kilometra.

Foto: Republika.rs
VUČEVIĆ I VESIĆ OBIŠLI RADOVE: Jedno od najvećih pitanja u Novom Sadu saobraćaj (FOTO)

Predsednik vlade Miloš Vučević zajedno sa ministrom za građevinarstvo Goranom Vesićem obišao je danas završne radove na rehabilitaciji deonice (državnog puta IB reda 12) novosadskog puta kroz Veternik i tom prilikom rekao da je jedno od najvećih pitanja sa kojima se Novi Sad suočava funkcionisanje saobraćaja.

Ova rehabilitacija puta prema Veterniku i Futogu je za građane Novog Sada od velikog značaja. Ovo je i pitanje bezbednosti za učesnike u saobraćaju, a sve ovo što radimo, radimo zbog ljudi, a ne zbog infrastrukture. Ulaganja i kilometre govorimo jer je naša dužnost da polažemo račune. Sve radimo da bi ljudi imali više vremena za sebe i porodicu - kazao je Vučević. POGLEDAJ GALERIJU

Ministar Vesića je podsetio da je dužina 3,2 kilometra.

- Vrednost je oko 260 miliona dinara, a kad dodamo ulice rađene prošle godine ukupna vrednost je oko 400 miliona dinara. U ovom trenutku radimo za još 315 miliona dinara. Ako tome dodamo sve ostalo što radimo, jasno je da je naša politika da radimo i lokalne puteve. U ovom slučaju lokalni put prevazilazi lokalni značaj, a mi kao ministarstvo rešavamo postojeće probleme - kazao je Vesić.

Vesić je dodao i da je planirano ulaganje u ulazak u Novi Sad sa autoputa, ali i projektovanje proširenja autoputa Beograd - Novi Sad za još po jednu traku.

BONUS VIDEO