VUČEVIĆ: Zabrinut sam zbog ogoljenog nasilja opozicije, nadam se da će odgovarati!


IZVOR: Republika/J.B. - 03.06.2024 | 00:45


Izborni dan obeležio je nasilje opozicije!

Foto: ST/Dragan Kadić
VUČEVIĆ: Zabrinut sam zbog ogoljenog nasilja opozicije, nadam se da će odgovarati!

Predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je večeras da je zabrinut zbog ogoljenog nasilja od aktivista opozicije tokom izbornog dana i izrazio očekivanje da će svi koji su učestvovali u tome odgovarati.

"To do sad nismo imali ili nismo imali ovakvog intenziteta - da se neko ne bavi svojim izbornim štabovima, da se neko ne bavi svojim kol centrima, da se neko ne bavi svojim kontrolorima odnosno članovima biračkih odbora, nego se bavi onim šta drugi rade i ako može da nekog prebije, razlupa, polomi i onemogući da učestvuje na izborima", rekao je Vučević odgovarajući na pitanje novinara.

Istakao je da se približavamo tome da, prema opoziciji, stranke više neće smeti da učestvuju na izborima.

Kako je rekao, po opoziciji, više neće smeti da se sprovodi kampanja od vrata do vrata, niti da se zove telefonom, niti da se imaju kol centri i drugo.

"Iako ta ista politička konkurencija ima kol centre", rekao je Vučević i dodao da kada su oni to radili, onda je to bilo OK, ali da sad nemaju političku snagu za to i da je onda to nedozvoljeno. Pa nije demokratski da komuniciramo s građanima, da pričamo o onome što mi verujemo da jeste dobra politika za Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Suboticu, Beograd gde su bili izbori sada ili hoćete da kažete da nam nisu potrebne stranke", rekao je Vučević.

Naglasio je da smo prvi put videli tokom izbora ogoljeno nasilje - da neko ulazi u zvanične kol centre, koji su prijavljeni i postoje od 2017. godine.

"Samo da ne pričaju da smo imali duple biračke spiskove i ostale gluposti. Jer to niko nije video, nego oni znaju šta piše na papirima koje nisu videli. Ali znaju da pogode devojku flašom u telo, to je dozvoljeno. Znaju da vređaju novinarku i daju joj da se uživo ključi", rekao je Vučević i dodao da je bačen i suzavac na privatni kafić na Dorćolu.

Kako je rekao, postaje potpuno besmisleno da je nasilje dozvoljeno protiv onog za koga oni kažu da je dozvoljeno da se sprovodi nasilje.

"Zamislite da smo se odbranili, a odbranili bi se, a onda bi ispalo da su oni žrtve. Znači oni sprovode nasilje, maltretiraju i tada je to dobro poželjno jer, eto, vijaj bagru - tuci sendvičare i sve je to ok. Kada bismo mi pružili otpor, onda bi bilo - evo ih nasilnici, evo ih batinaši, evo ih huligani. Ja očekujem odgovornost za sve ove što su radili", naveo je Vučević.

BONUS VIDEO