NAGRADA ZA LAŽ: Cvijić izmislio napad, pa dobio priznanje Danasa!


IZVOR: Radovan STARČEVIĆ - 07.06.2024 | 20:30


Cvijiću, koji radi u Šolakovom listu Radar, drugi Šolakov list- Danas, dodelio je priznanje

Foto: ST/P.divac, printskrin/N
NAGRADA ZA LAŽ: Cvijić izmislio napad, pa dobio priznanje Danasa!

Vuku Cvijiću, novinaru nedeljnika Radar, koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, isplatilo se što je slagao da ga je Milan Lađević, izvršni direktor Medijske mreže, udario. Cvijić je dobio priznanje lista Danas, koji je isto u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, a u obrazloženju zašto je dobio nagradu navodi se i ovaj nepostojeći napad. 

Ovo, inače, nije prvi put da Šolakovi mediji isceniraju da je neki njihov novinar ili urednik na nekakvoj meti, pa mu onda, brže-bolje, dodeljuju nagrade.

Foto: Printscreen-N1

Vuk Cvijić, novinar Radara

- Novinar nedeljnika Radar Vuk Cvijić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Stanislav Staša Marinković", koju redakcija Danasa dodeljuje povodom 9. juna, dana lista. Žiri je konstatovao da je Cvijić u prethodnom periodu pokazao visok profesionalizam i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i novinarsku hrabrost -  prenose portali, kao i:

- Cvijićev novinarski rad je prepoznatljiv i odlikuju ga upravo ovakve priče, pa je zbog toga često meta pretnji. Nedavno je i fizički napadnut, što je izavalo veliku solidarnost javnosti i kolega.

A napada fizičkog, zapravo, nije ni bilo. Cvijić je prišao Lađeviću, koji je sedeo sa kolegom za stolom i mirno pio kafu i počeo da provocira.

- Prišao je stolu i iz čista mira počeo cinično da se smeje, vređa i da govori kako će tek da piše o nama unoseći mi se u facu. Stajao sam ispred njega, a on je nastavio da mi preti i rekao je ovim rečima"da ćemo ga zapamtiti". On je inscenirao da sam ga ja odgurnuo. Pretio mi je i policijom - rekao je Lađević, što i svedoci mogu da potvrde.

Lađević je odmah pozvao policiju i dao izjavu. Za razliku od njega, Cvijić, koji je tvrdi da je fizički napadnut, nije pozvao policiju, nego N1 i dao izjavu. Na snimcima koji su još uvek dostupni na internetu, Cvijić nema nikakve vidljive povrede, iako se, nekoliko sati kasnije kada je otišao u bolnicu, žalio na bolove.

U izveštaju lekara koji su objavili opozicioni mediji navodi se da Cvijić ima nagnječenje mekog tkiva. Ubrzo je u znak podrške ovom novinaru organizovana tribina na Filozofskom fakultetu, koja je skliznula i u politički skup, jer se pljuvala vlast, i to u sred izborne tišine, a nakon koje je Lađeviću stigla gnusna pretnja da će mu silovati ženu. 

Foto: Instagram.com

Pretnja koja je stigla Lađeviću posle tribine podrške Cvijiću

- Ti si mangup, je li, klempavi pavijanu. Skačeš na novinara, sv.... ti ženi u usta. Pavijanu, aj tuži me, pa da mi se malko i ti k.... napušiš. G.... mali, j.... te Vučić žvalavi - navodi se u pretnji koja je upućena preko društvene mreže. 

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da je Cvijić dobio nagradu zbog eksploatacije navodnog napada. 

- Jasno je da je Vuk Cvijić nagradu dobio za medijsku eksploataciju navodnog napada na njega o čemu još uvek nema zaključaka zvanične istrage. Cvijić nije nikakav istraživački novinar već deo grupe za pritisak pod kontrolom Dragana Šolaka i puki instrument u rukama tog tajkuna - naveo je Matić za naš list.  

Nagrada za lako nagnječenje mekog tkiva

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je Cvijić "dobio nagradu zbog "lakog nagnječenja mekog tkiva"". 

- Inače, kad vas zagrli tetka koja vas dugo nje videla dobićete lako nagnječenje mekog tkiva. Junačke su to rane. Nevidljive, ali itekako korisne - poručio je on.

BONUS VIDEO