"JEDAN NAROD, JEDAN SABOR"! Kula Beograd u bojama zastava Srbije i Republike Srpke"! NA NAJLEPŠI NAČIN NAJAVLJEN SUTRAŠNJI SABOR! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 07.06.2024 | 21:28


*Zivela Srbija, Zivela Srpska*, sija na Kuli Beograd.

Foto: Tanjug/printscreen
"JEDAN NAROD, JEDAN SABOR"! Kula Beograd u bojama zastava Srbije i Republike Srpke"! NA NAJLEPŠI NAČIN NAJAVLJEN SUTRAŠNJI SABOR! (VIDEO)

Kula Beograd je veceras u bojama zastava Srbije i Sprske sa ispisom *Jedan narod, jedan sabor.*

 

 

*Zivela Srbija, Zivela Srpska* čime se najavljuje sutrasnji Svesrpski sabor.

Svesrpski sabor, koji je planiran u subotu 8. juna u Beogradu, okupiće nekoliko desetina hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske.

Planiran je zajednički sastanak predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske i predsednika i potpredsednika Parlamentarnog foruma Republike Srbije i Republike Srpske. Osim u glavnom gradu, programi su planirani širom Srbije.

Prvi put na jednom mestu okupiće se gotovo svi folklorni ansambli Srbije i Republike Srpske. Oko 2.500 igrača iz čak 48 kulturno-umetničkih društava pokazaće splet srpskih narodnih igara na Trgu republike u Beogradu.

Dan počinje molebnom u Hramu Svetog Save, nastavlja se susretima predsednika, vlada, ali i privrednika, predstavnika različitih udruženja, kulturnih institucija Srbije i Republike Srpske.

- Drina ne treba da bude razdelnica, već kičma i ona to jeste, mnogo je važno da Srbi sa obe strane u identitetskom smislu, ne državnom, budu jedinstveni po svim važnim pitanjima za budućnost srpskog narod - poručuje ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Bonus video