LAZANSKI NIKAD NIJE OMANUO! "ONE MOGU DA STIGNU ZA 15 MINUTA": Upozorio na NATO rakete u Rumuniji i Poljskoj! Evo do čega će dovesti provokacije Alijanse


IZVOR: Republika - 12.06.2024 | 10:09


Preminuli Miroslav Lazanski je predvideo rat u Ukrajini, kao i mnoge globalne promene!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ,shutterstock
LAZANSKI NIKAD NIJE OMANUO! "ONE MOGU DA STIGNU ZA 15 MINUTA": Upozorio na NATO rakete u Rumuniji i Poljskoj! Evo do čega će dovesti provokacije Alijanse

Vojni komentator Miroslav Lazanski, koji je preminuo pre tri godine, upozorio je 2018. godine da je NATO sa antiraketama u Rumuniji i Poljskoj na šest minuta leta rakete do Kremlja.

On je podsetio da je velika Kubanska raketna kriza izbila upravo zbog slične situacije, kada je svet bio na ivici III svetskog rata zbog toga što je SSSR instalirao nuklearne rakete na Kubi, kao odgovor na raspoređivanje američkih raketa u Turskoj.

- Ista ta stvar se sad ponavlja sa raketama u Rumuniji i Poljskoj - govorio je Lazanski.

Iako su to defanzivne rakete, one se za 15 minuta zamene sa ofanzivnim raketama, objasnio je on. 

Podsetimo, predsednik Vučić se oglasio povodom telefonskog razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

- Dug i sadržajan telefonski razgovor s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Čestitao sam mu još jednu pobedu, koju je ostvario u Mađarskoj. Nastavljamo prijateljsku saradnju, koja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet - napisao je predsednik u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor otkrio je u intervjuu za Srpski telegraf, prvom koji je dao posle izbora, kako su se upoznali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

On je istako da još od srednjeg veka, prethodnih 500 ili 600 godina, nisu bili ovako dobri odnosi Srbije i Mađarske, kao u ovoj deceniji, i naglasio da su tome znatno doprineli i lični odnosi  Vučića i Orbana, a  tome svedoče zajednički infrastrukturni projekti, koji doprinose daljem ekonomskom napretku obe države, ali i potvrđena uzajamna politička podrška u međunarodnoj areni.  

Balint je otkrio da je njegov otac Ištvan upoznao 2008. Vučića i Orbana dok su obojica bila u opoziciji.

Pastor navodi da su mu na rezultatima SVM odmah čestitali mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto i zamenik premijera Žolt Šemjen, a da će se sa Orbanom videti uskoro. 

- Ne, mi ćemo se videti sledećih nedelja. Stalno imamo konsultacije i redovno se viđamo, kao što se on redovno viđa i s predsednikom Vučićem. Suština je da on izuzetno vrednuje ove rezultate i stav SVM da samostalno nastupa na izborima i nakon toga gradi strateško partnerstvo sa SNS. Za pohvalu je što smo samostalno dobili mandate. Čak je SNS nastupio u širokoj koaliciji. To je veliki podvig i zato su mi političari iz Mađarske čestitali.