BIVŠI MINISTAR CVETKOVIĆ SMRŠAO 20 KILOGRAMA ZA GODINU DANA: Evo kako izgleda njegov jelovnik, a jednu stvar je prekopirao od Novaka Đokovića! Otkrio i recept kako da zavarate napad gladi!


IZVOR: Republika/K.B. - 18.06.2024 | 13:50


Slobodan Cvetković, doskorašnji ministar privrede, smršao je za godinu dana čak dvadeset kilograma. Potpuno je promenio ishranu, postepeno uvodio fizičku aktivnost, pa je danas pun energije i ima bolji san

Foto: Facebook/printscreen
BIVŠI MINISTAR CVETKOVIĆ SMRŠAO 20 KILOGRAMA ZA GODINU DANA: Evo kako izgleda njegov jelovnik, a jednu stvar je prekopirao od Novaka Đokovića! Otkrio i recept kako da zavarate napad gladi!

Slobodan Cvetković je na svom Instagram profilu podelio sliku kako izgleda danas, a kako je izgledao pre godinu dana uz opis da je za 12 meseci skinuo 20 kilograma - sa 112 spao je na 92 kilograma.

U razgovoru za Republiku, Cvetković kaže da je promenio način života- okrenuo se zdravoj ishrani, šetnji i treninzima, ali i autofagiji, načinu ishrane gde se jede samo u određenom periodu dana, a koji primenjuje i čuveni teniser Novak Đoković. 

Foto: Privatna arhiva

Cvetković je promenio način ishrane i uvek trčanje

- Prvo sam video šta mi prija, a šta ne od ishrane (preko analiza krvi), izbacio sam sve što mi ne prija i pored toga primenio i autofagiju. Ona mi se baš dopala, dao sam šansu organizmu da se isprazni i očisti. Prvo, pšenica mi ne prija, kao ni svinjsko meso. Odlična mi je heljda, ovsene pahuljice i neki domaći mlečni proizvodi, kao i zeleniš - kaže Cvetković i otkriva kako izgleda njegov jelovnik za jedan dan:

- Prvi obrok mi bude sirova heljda, koja je potopljena veče ranije, izblendana sa kefirom, šakom badema i jednom bananom. Dodam i asai bobice mlevene, mogu i borovnice. Ručak je riba, morska ili rečna, sa blitvom, ali bez krompira. Može i neki stejk sa salatom. Večere, naravno, nema. Jedem između 12 i 16h ili između 12 i 18h, posle i pre toga ne. 

Alkohol uopšte ne uzima. Ponekad se, priznaje, malo počasti nečim što nije dozvoljeno, ali, ističe, trudi se da istraje naredni put. 

- Slatko mi je najviše nedostajalo, i sad se ponekad počastim nekim domaćim kolačem, ali zaista retko.  Kada sam počeo sa autofagijom bilo je malo nervoze, što je i prirodno, ali sam u početku zavaravao glad čajem, vodom, jogurtom i onda uhvatite ritam i posle je mnogo lakše...  - dodaje Cvetković. 

Foto: Foto Privatna arhiva

Bivši ministar kaže da se oseća mnogo bolje i da ima bolju koncentraciju

Uz promenu načina ishrane ubacio je i fizičku aktivnost. U početku su to samo bile šetnje, a onda je lagano povećavao distancu, pa polako uveo i trčanje. Danas radi i vežbe, mahom u prirodi, a benefiti zdravog načina života su višestruki. 

- Osećam se bolje, zdraviji sam, imam kvalitetniji san, bolje izgledam fizički... - navodi bivši ministar.