"NAŠA ZEMLJA CENI PODRŠKU..."! Vučić se sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem! (FOTO)


IZVOR: Republika - 02.07.2024 | 15:59


Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu, istakao je Vučić.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
"NAŠA ZEMLJA CENI PODRŠKU..."! Vučić se sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom.

 

 

- Odličan sastanak sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom. Čestitao sam gospodinu Tremontiju na uspehu koji je njegova partija postigla na skorašnjim izborima za Evropski parlament i izrazio nadu da će saradnja Srbije sa ovom institucijom, po njenom konstituisanju, biti unapređena i konstruktivnija - istakao je Vučić na Instagram stranici i dodao:.

- Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu.

- Naša zemlja ceni podršku Italije ka njenom članstvu u EU i pozdravlja usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je namenjen sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija regiona produbi i intenzivira.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom.

- Dobar razgovor sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. Još jednom sam izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju je pružila Srbiji po pitanju Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama i posebno za podršku teritorijalnom integritetu Srbije u skladu sa Poveljom UN. Razmotrili smo sveukupne bilateralne odnose Srbije i Ruske Federacije i ocenili ih kao vrlo dobre - napisao je Vučić.

Bonus video