ONI SU NAŠA"GVOZDENA KUPOLA": U SRBIJU STIGLI NOVI RADARI IZ IZRAELA - RPS-42 za miran san građana SRBIJE! Evo šta mogu!


IZVOR: Republika/M.S. - 06.07.2024 | 08:12


Vojska Srrbije nabavila je nove radare iz Izraela. U pitanju su su RPS-42 radari.

Foto: mod.gov.rs
ONI SU NAŠA"GVOZDENA KUPOLA": U SRBIJU STIGLI NOVI RADARI IZ IZRAELA - RPS-42 za miran san građana SRBIJE! Evo šta mogu!

Prošle godine na sajmu "Partner 2023" prikazana je nova verzija sistema Pasars sa montiranim radarima.

Njih je Vojska Srbije nabavila u većim količinama za razne zadatke.

Radar RPS-42 ima pulsni doplerski 4D efekat koji mu omogućava otkrivanje više ciljeva u vazduhu i na kopnu.

RPS-42 radar je sofisticirani sistem koji je razvila Izraelska industrija odbrane kako bi unapredila svoje mogućnosti u vojnim operacijama. Ovaj radar predstavlja važan deo modernizacije izraelskih odbrambenih snaga, pružajući napredne sposobnosti za otkrivanje, praćenje i identifikaciju ciljeva u vazduhu i na zemlji.

Detaljnije informacije o radarima RPS-42 možete naći na snimku ispod.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je prekjučerašnja vežba s bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024" na Pasuljanskim livadama bila posvećena, pre svega, bespilotnim letelicama i vezi koje bespilotne letelice ostvaruju s drugim sistemima, kao i da su građani mogli prvi put da vide dejstvovanje dronova domaće proizvođe komarac 2.

Vučić je najavio da se očekuje da u septembru imamo prvih 1.000 dronova komarac naše proizvodnje.

Predsednik je istakao da je ponosan na ono što je video, kao i građani Srbije.

- Prvi put smo mogli da vidimo dejstvovanje komarca 2, SM1, prvi put smo mogli da vidimo izbacivanje ovih 12 mina BD2, ako se ne varam, dakle mogli smo da vidimo i donošenje municije besposadnog malog miloša i dejstvo ne samo mitraljesko malog miloša već i raketnog bacača koje je bilo izuzetno precizno. Mogli smo da vidimo izuzetne pogotke "PASARS", korneta, korišćenje i raketa iz "PASARS", ali, naravno, i topova 40 mm - rekao je Vučić.