ŠOLAKOVI HUŠKAČI U AKCIJI SABOTIRANJA SRPSKE BUDUĆNOSTI: Dok priznaju da se Portugal bogati OD LITIJUMA, u Srbiji narod plaše SUMPORNIM KIŠAMA (VIDEO)


IZVOR: Republika - 07.07.2024 | 09:25


Litijum je u svakoj zemlji sveta simbol budućnosti, samo u Srbiji ga opozicija demonizuje - razlog je odvratan!

Foto: ATA images, Public promo, Shutterstock
ŠOLAKOVI HUŠKAČI U AKCIJI SABOTIRANJA SRPSKE BUDUĆNOSTI: Dok priznaju da se Portugal bogati OD LITIJUMA, u Srbiji narod plaše SUMPORNIM KIŠAMA (VIDEO)

U Srbiji neprestano traje kampanja opozicije protiv iskopavanja litijuma. Dok predsednik Vučić sugeriše, a nemački mediji potvrđuju, da će se ratovi u svetu voditi zbog ovog esencijalnog elementa, opozicija seriju mogućnosti gura od Srbije, kako bi sabotirala proces konstantnog napredovanja i povećavanja BDP-a.

Iskopavanje litijuma u svetu cveta i državama koje su bogate ovim elementom donosi ništa osim koristi. Tako je reporter N1 otišao do Portugala da proveri da li će oni kopati litijum, protiv čijeg iskopavanja u Srbiji se upravo ta televizija bori.

 

 

"Vlada Portugala izdala je dve dozvole za rudnik litijuma. Za Vladu Portugala nema dileme - projekti vezani za litijumske rudnike se nastavljaju. Vlada Portugalije je prošle godine izdala dve dozvole za dva mesta u Portugalu. Vlada smatra da je reč o strateškim projektima i ne odustaje od te namere. Dozvole su nastavile da važe i kad je izabrana nova Vlada iako je prethodna pala zbog korupcionaške afere vezane za litijum. Predsednica opštine gde će se kopati litijum u Portugalu se nadala da će se projekat obustaviti, imajući u vidu da je njena stranka sada vladajuća, ali se to nije desilo - projekat litijuma je nastavljen!", javlja reporter N1 iz Portugala.

Sa druge strane, kada je reč o iskopavanju litijuma u Srbiji i beskrajnim mogućnostima da se naša zemlja obogati od svojih prirodnih bogatstava, Šolakovi mediji daju sve od sebe kako bi ovu akciju sasekli u korenu, vršeći indoktrinaciju naroda zasnovanu na kvaziistraživanjima i neproverenim informacijama. Jedini cilj čitave opozicione kampanje protiv litijuma je unazađivanje Srbije, ne bi li se na taj način dokopali vlasti, budući da narod iz godine u godinu živi sve bolje i bolje, a ko je lud da smeni vlast koja narodnu donosi dobro?

Foto: ATA Images

Aleksandar Vučić

Kada smo kod vlasti, važno je napomenuti da je predsednik Vučić tražio garancije o bezbednosti po životnu okolinu kako bi se uopšte razmatralo pokretanje projekta Jadar.

Predsednik Vučić o tri elementa važna za projekat Jadar

1. Životna sredina - Od Nemaca tražimo da nam garantuju da nikakvih negativnih efekata po životnu sredinu neće biti.

2. Socijalni efekat - Zahvaljujući investiciji koju smo obezbedili, od kada smo napravili transakciju sa Kinezima, a i dalje smo vlasnici 33 ili 37 odsto borskog rudnika - pet puta je veći budžet grada Bora. Građani Loznice ne bi znali šta sa novcem da rade.

3. Ekonomija - Litijum spada u kritične mineralne sirovine oko kojih će se voditi ratovi, kao što su se vodili oko nafte. Mogao bih kao teoretičari zavera da kažem da je pre dve godine bila prava minijatura nekih zapadnih sila da zaustave naš razvoj. Oduzeli su nam dve godine da bi se izborili za neke svoje interese. Možemo da izgubimo i deset.

Sa druge strane, opozicioni mediji plasiraju kampanju o zagađenim vodama i sumpornim kišama. Baš nedavno je Danica Popović upravo na N1 televiziji lažima širila paniku o rudniku litijuma u Srbiji.

"Očekujte sumporne-azotne kiše nad vašom glavom. Očekujte da postanete fizički bolesni!", govorila je tom prilikom, šireći paniku i predstavljajući zakonom regulisano i strogo nadzirano iskopavanje litijuma kao prirodnu katastrofu.

Međutim, Dragan Popović - opozicioni aktivista, ismejao je ovu laž takođe na opozicionim medijima.

 

 

"Strah ruši dijalog, neko je to duhovito opisao: 'dijalog su pojele sumporne kiše'. Dakle, sumporne kiše kojih neće biti, naravno, to je mit, ne postoji nikakva šansa da budu sumporne kiše!", poručio je Popović.

Kada se sve sumira, očigledno je da je iskopavanje litijuma korak ka budućnosti i da evropske zemlje poput Portugala razumeju da je sada poslednji trenutak da se "uhvati taj voz". Ako jedna zemlja članica Evropske unije, čiji zakoni najtemeljnije regulišu svaki korak pri iskopavanju litijuma, oberučke prihvata ovu inicijativu i to i u prethodnoj i u današnjoj vlasti, onda je jasno koliko je ovaj značajan za ekonomiju jedne zemlje. Portugal će iskoristiti ovu priliku da zakorači u budućnost, a ako se opozicija bude pitala, Srbija će ostati neukrcana i propustiće milijarde evra potencijalnog profita. Na svu sreću, opozicija je opozicija s razlogom - jer joj narod ne veruje i pitanja poput iskopavanja litijuma ne može da joj poveri. Matematika je jednostavna: Ako je ovaj projekat dobar za Srbiju, on će i biti sproveden.

BONUS VIDEO: