SLAĐANU TRAJKOVIĆU OPET PRODUŽEN PRITVOR! Kurtijeva vlast ne prestaje da teroriše Srbe na KiM!


IZVOR: Republika/J.B. - 08.07.2024 | 12:36


Tereti se da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa"

Foto: Društvene mreže
SLAĐANU TRAJKOVIĆU OPET PRODUŽEN PRITVOR! Kurtijeva vlast ne prestaje da teroriše Srbe na KiM!

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

Vasić je kazao da je na poslednjoj sednici za glavni preteres, odbrana sudu iznela osnovane argumente za ublažavanje mere, koje sud nije prihvatio.

Obzirom da će optuženom doći do promene sudskog veća, očekujemo da novi predsednik ima više sluha za ove stavove. Interes Slađana Trajkovića je utvrđenje istine, i za tu istinu koleginica Jelena Krivokapić i ja ćemo se boriti svim svojim znanjem, iskustvom i srcem”, poručio je Vasić.

Podsećamo, advokat Dejan Vasić potvrdio je u januaru za Kosovo onlajn da je njegovom branjeniku, uhapšenom Slađanu Trajkoviću, mera pritvora produžena na još dva meseca.

- Osnovni sud u Prištini je ponovo produžio meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću na još dva meseca i u isto vreme zakazao suđenje i početak njegovog pretresa pred novim većem za 25. tekućeg meseca. Mi pokušavamo da u ovoj fazi pre suđenja obezbedimo kompletnu dokumentaciju koju Specijalno tužilaštvo odbija da nam preda - kazao je on.

Vasić je istakao da je prethodna sudija na ovom slučaju stala na stranu tužilaštva.

BONUS VIDEO