BOR IMA ZNAČAJNO VEĆE PLATE ZAHVALJUJUĆI RUDNIKU! Vučić: "Nemamo uranijum, ali imamo litijum"


IZVOR: Republika/A.K.G. - 08.07.2024 | 19:04


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti.

Foto: printscreen/RTVPink
BOR IMA ZNAČAJNO VEĆE PLATE ZAHVALJUJUĆI RUDNIKU! Vučić: "Nemamo uranijum, ali imamo litijum"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da Bor ima značajno veće plate zahvaljujući rudniku.

- Govorite o Boru i Majdanpeku sa najvećim gađenjem, a Majdanpek je podignut zahvaljujući rudniku. Što se Bora tiče Bor ima značajno veće plate nego ostali gradovi, zahvaljujući rudniku. Zahvaljujući tom rudniku i investiciji koju smo doveli iz Kine, i dalje imamo više od 30 odsto u našem rudniku srpskog udela, a platili su milijardu i dvesta miliona duga koji smo mi ostavili. I Bor i Majdanpek ima svetlu budućnost i tamo će lepo i pristojno da se živi i radi - rekao je Vučić.

- Voleo bih da imamo uranijum, ali ga nemamo. Imamo litijum - rekao je Vučić.

Inače, predsednik je govorio i o pretnjama upućenim njegovom sinu:

Oni za ovo kažu da je kritička reč, nemam ništa protiv šta oni kažu. Hajde da analiziramo malo. O Majdanpeku i Boru govori s gađenjem. Nije to on. Dobijao sam poruke od ljudi "ma psihopata, znam ga". To nije on, to je matrica ljudi. Nisam ja ovde da komentarišem šta pogađa mene lično već da se osvrnem na ono što ima dublji smisao - kazao je Vučić.

Podsetimo, opozicioni političar Srđan Škoro izjavio je da bi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila trebalo poslati na prinudni rad u rudnik.

Škoro je gostujući na "KTV" televiziji izjavio i da Danilu Vučiću treba ukinuti obezbeđenje i ostaviti ga bez zaštite, pa ga tako samog poslati na Kosovo. Kako je naveo, treba ih odvesti u rudnik u Boru ili Majdanpeku, držati na otvorenom, snimati i tuširati uranijumom. Sve bi, po Škorovoj zamisli, snimale kamere, da "narod vidi".

- Kada bi se promenila vlast, osim što bi im oduzimao imovinu, ja ih ne bi držao u zatvoru, držao bih ih na otvorenom, da jednostavno narod vidi kako oni i u takvim uslovima doprinose razvoju Srbije. Mislim da bi tu i Vučić i njegov sin mnogo više mogli da pomognu Majdanpeku i Boru, ili ne daj Bože ako se bude otvarao taj litijum, da i tamo zapnu svojski i da pokažu svojim primerom da to ništa nije štetno, da se tuširaju uranijumom, pošto uranijum nije štetan - rekao je Škoro.

BONUS VIDEO