"NITI JE TO DEBAKL MARIN LE PEN, NITI MAKRONA!" Vučić o rezultatima izbora u Francuskoj


IZVOR: Republika - 08.07.2024 | 19:10


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potom govorio i o drugim aktuelnim temama za Srbiju i njene građane

Foto: printscreen/RTVPink
"NITI JE TO DEBAKL MARIN LE PEN, NITI MAKRONA!" Vučić o rezultatima izbora u Francuskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink govorio između ostalog i o ishodima rezultata vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj na kojima je pobedila koalicija okupljena oko levičarskih stranaka i njihov neformalni lider Žan Lik Melanšon, predsednik stranke "Nepokorna Francuska".

- Ukupan broj glasova desnice je veći nego u prvom krugu. Ali su ovi povukli trećeg kandidata svuda i bilo ih je samo dva. U konačnim brojevima to izgleda drugačije, zbog izbornog sistema, ne opredeljenja ljudi. Ja se nadam Makronovoj poseti tokom leta. Ali to "debakl desnice", pa ljudi, umete li da čitate brojeve? Jedno je šta piše na tabeli. Niti je to bio debakl Marin Le Pen, niti Makrona. Potrebne su mnogo dublje i ozbiljnije analize - istakao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je potom govorio i o drugim aktuelnim temama za Srbiju i njene građane.

Podsetimo, Žan Lik Melanšon je javno istakao svoje poštovanje prema srpskom narodu, izražavajući žaljenje zbog nedostatka poštovanja prema Srbiji na obeležavanju stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata u Parizu.

Takođe je istakao srpski doprinos u Velikom ratu, naglašavajući da je Srbija izgubila četvrtinu svog stanovništva, te da je to najveći procenat žrtava od svih učesnika rata.