OČEKUJEM MAKRONA U SRBIJI! Vučić o izborima u Francuskoj: Desnica doživela "debakl", a osvojila značajno više glasova


IZVOR: Republika/A.K.G. - 08.07.2024 | 19:25


Evo šta je predsednik Srbije rekao o izborima u Velikoj Britaniji i Francuskoj

Foto: printscreen/RTVPink
OČEKUJEM MAKRONA U SRBIJI! Vučić o izborima u Francuskoj: Desnica doživela "debakl", a osvojila značajno više glasova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Pink i govorio je o aktuelnim i važnim temama za našu zemlju.

On se osvrnuo i na izbore u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

- Sve je inverzno perverzno. Kao i priče o izbornom sistemu. Da vam komentarišem to što niko nije u stanju da pročita realne brojeve. Imate u Engleskoj da liberali dobiju 6,2 miliona, 4 dobije Faraž, kakav je to tek izborni sistem? Vi mislite odjednom u prethodnih 14 dana desnica u Francuskoj je pala. Ne, oni su dobili značajno više u prvom krugu - rekao je.

- U konačnim brojevima to izgleda mnogo drugačije, upravo zbog izbornog sistema, a ne različite opredeljenosti ljudi. Ja Makrona očekujem i nadam se njegovoj poseti tokom leta našoj zemlji. Ali, to kao "debakl desnice", ljudi, umete li da čitate brojeve? Jedno je šta vam piše na tabeli na kraju, a drugo kako se do toga došlo. Niti je to bio debakl desnice, Le Pen, niti Makrona u drugom krugu, ali to sada da objašnjavate ne vredi.

Podsetimo, Žan Lik Melanšon je javno istakao svoje poštovanje prema srpskom narodu, izražavajući žaljenje zbog nedostatka poštovanja prema Srbiji na obeležavanju stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata u Parizu.

Takođe je istakao srpski doprinos u Velikom ratu, naglašavajući da je Srbija izgubila četvrtinu svog stanovništva, te da je to najveći procenat žrtava od svih učesnika rata.

BONUS VIDEO