VUČIĆ PORUČIO BOŠNJACIMA: Mi nećemo da ratujemo protiv vas, nećemo da nasedamo na provokacije!


IZVOR: Republika/N.M. - 12.07.2024 | 13:04


Predsednik Vučić govorio je i o finansijskom napretku i našoj finansijskoj situaciji

Foto: Printscreen/TV Pink
VUČIĆ PORUČIO BOŠNJACIMA: Mi nećemo da ratujemo protiv vas, nećemo da nasedamo na provokacije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Bošnjacima da Srbija neće nasedati na provokacije i da ćemo dati sve od sebe da do rata ne dođe.

- Mi nećemo da ratujemo protiv vas, mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka, mi nećemo da nasedamo na provokacije, evo sada im kažem. Samo u namenskoj industriji je odnos 4 prema 1, a mi nećemo da ratujemo sa njima. Omer snaga, je li? Što se ne baviš auto-putevima? Predsednik Dodik i Republika Srpska su izgradili, šta ste, gde ste izgradili? 20 kilometara ukupno? - rekao je predsednik.

- Kakve su to provokacije, što to radite svom narodu? Hoćete svoj narod da uvedete u sukobe sa nekim ko to ne želi! Što lažete svaki dan? - upitao je Vučić.

Predsednik Vučić govorio je i o finansijskom napretku i našoj finansijskoj situaciji. 

- Što se tiče finansija stojimo dobro, struja se očekuje da bude najskuplja u poslednjim mesecima i svi rekordi potrošnje se obaraju, nešto na šta nismo naučili ranije, da ćemo u letnjim mesecima da trošimo više struje i biće problema u snabdevanju, a verujemo da ćemo otvaranjem bloka tri uspeti da rešimo sve probleme. Što se finansija tiče likvidni smo, radimo na popunama robnih rezervi, kao što sam tražio da sve bude 100 odsto, da svi magacini moraju da budu puni. Uskoro krećemo u akciju nabavke lekova, postoji veliki interes za one lekove koji spadaju u prvu pomoć i moraćemo da obezbedimo svoju zemlju da ne bi došlo do nestašice - rekao je Vučić i dodao:

- Kupili smo pet tona zlata, rezerve su nam na najvišem nivou i naše devisne rezerve su na rekordnom nivou, to govori o finansijskoj snazi Srbije.

 

BONUS VIDEO: