NEKA ŽIVI PRIJATELJSTVO SRBIJE I EGIPTA! Vučić zahvalio Al Sisiju na gostoprimstvu i izrazio divljenje prema egipatskom predsedniku (FOTO)


IZVOR: Republika/M. L. - 13.07.2024 | 13:43


Saradnja dve zemlje podiže se na najviši nivo.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
NEKA ŽIVI PRIJATELJSTVO SRBIJE I EGIPTA! Vučić zahvalio Al Sisiju na gostoprimstvu i izrazio divljenje prema egipatskom predsedniku (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom instagram profilu nakon zajedničkog obraćanja sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdel Fatahom al Sisijem nakon plenarnog sastanka delegacija Republike Srbije i Arapske Republike Egipat i potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini i niza bilateralnih dokumenata.

"Zahvaljujem Vam, dragi prijatelju Sisi, na izuzetnom gostoprimstvu i veliko hvala na tome što smo danas potpisali veliki broj sporazuma, koji će ojačati trgovinsku i saradnju u brojnim oblastima, a očekujem da ćemo još više sarađivati u narednom periodu.", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav

Predsednik je istakao da će Sporazum o slobodnoj trgovini omogućiti da brže razvijamo trgovinske odnose, kao i saradnju između naših industrija, a u budućnosti će Srbija i Egipat postići još mnogo više nego do sada.

"Saglasili smo se oko brojnih pitanja, a posebno o tome da je mir neophodan i da je mir najvažniji. Razgovarali smo o svim geopolitičkim pitanjima i svim konkretnim vidovima saradnje - od poljoprivrede do vojno-tehničke saradnje.", dodao je Vučić.

Potom je predsednik izrazio divljenje prema predsedniku Al Sisiju i pozvao ga da ponovo dođe u Srbiju.

"Izražavam posebno poštovanje i divljenje prema predsedniku Al Sisiju, koji bez obzira na krizu u svom okruženju, uspeva da gradi i vodi svoju zemlju putem napretka. Želeo bih da i moja Srbija tako napreduje, a nadam se, poštovani predsedniče al Sisi, da ćete ponovo biti gost u našoj Srbiji. Neka živi prijateljstvo između Egipta i Srbije", zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO: