NA POMOLU POTENCIJALNA SARADNJA! Oglasio se Vučić posle sastanka sa generalnim sekretarom Arapske lige (FOTO)


IZVOR: Republika/M. L. - 13.07.2024 | 14:57


"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa generalnim sekretarom Arapske lige Abulom Geitom"

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
NA POMOLU POTENCIJALNA SARADNJA! Oglasio se Vučić posle sastanka sa generalnim sekretarom Arapske lige (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abulom Geitom.

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa generalnim sekretarom Arapske lige Abulom Geitom o najvažnijim globalnim pitanjima, aktuelnom razvoju događaja na Bliskom istoku i dubokim i opsežnim promenama u međunarodnoj geopolitičkoj areni.", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav

 

 

"Razgovarali smo i o mogućnostima za saradnju sa ovom uglednom organizacijom, koja svojom snagom i ozbiljnošću predstavlja izuzetno značajan faktor u međunarodnim odnosima.", dodao je predsednik.

Arapska liga je regionalna organizacija arapskih zemalja severne Afrike, Roga Afrike i jugozapadne Azije. Osnovana je u Kairu 22. marta 1945. godine, i tada ju je činilo šest članova. 

Danas Liga ima 22 člana, a glavni cilj organizacije je približavanje zemalja članica i koordinacija međusobne saradnje, čuvanje njihove nezavisnosti i suvereniteta, kao i razmatranje pitanja od opšteg interesa arapskih zemalja.

Prethodno, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija danas je u Kairu potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje i još 10  bilateralnih dokumenata o saradnji dve zemlje u različitim oblastima. 

BONUS VIDEO: