POSLEDNJI MANIČNI TRZAJI PRED KOLAPS! Kurti počeo da gubi konce, najnoviji zakon mu može DOĆI GLAVE


IZVOR: Republika/M. L. - 13.07.2024 | 14:48 >> 15:07


Polako ali sigurno zavodi diktaturu.

Foto: TANJUG/AP, Printscreen
POSLEDNJI MANIČNI TRZAJI PRED KOLAPS! Kurti počeo da gubi konce, najnoviji zakon mu može DOĆI GLAVE

Bivši ambasador lažne države Kosovo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Avni Arifi, povodom usvajanja Zakona o Nezavisnoj komisiji za medije, izjavio je za Gazetu Blic da Aljbin Kurti ima za cilj potpuno zauzimanje "države" pod maskom "navodnog uspostavljanja zakona".

"Otvoreno, kao i u drugim oblastima, Kurti i njegovi prijatelji su navodno zamaskirali cilj potpunog zauzimanja države navodno uspostavljanjem legaliteta“, smatra Arifi.

Kako je rekao, građani tzv. Kosova i ranije su imali lidere koji su verovali da mogu da ih stave pod kontrolu, pa u tome nisu uspeli, što bi, kaže, i Kurti trebalo da ima na umu.

"I on će sigurno propasti“, uveren je Arifi.

Inače, usvajanje Zakona o Nezavisnoj komisiji za medije naišlo je na kritike opozicije, nevladinih organizacija i međunarodne zajednice.

Podsetimo, predsednik Demokratske partije tzv. Kosova Memlji Krasnići ocenio je nedavno da je usvajanje pomenutog Zakona o Nezavisnoj komisiji za medije i o Tužilačkom savetu tzv. Kosova, nastavak "autoritarnog i neustavnog mentaliteta" lažne vlade Aljbina Kurtija i Pokreta Samoopredeljenje.

Krasnići je na Fejsbuku ukazao da i pored predloga opozicije da se ovi predlozi zakona povuku iz procedure zbog brojnih primedbi i kršenja "Ustava", lažna vlada nije htela da sasluša i nastavila je sa svojim, kako navodi, antiustavnim delovanjem u težnji da "potčini i zarobi medije i Tužilački savet Kosova". 

Konstatovao je da je Zakon o Nezavisnoj komisiji za medije, kako je usvojen, naišao na oštro protivljenje samih novinara i njihovih domaćih i međunarodnih udruženja.

BONUS VIDEO: