DO JUČE SI PROMOVISAO RAT I ŠIRIO SRBOFOBIJU! Dodik odbrusio Bećiroviću: "Sad si se pretvorio u MIROTVORCA"


IZVOR: Republika/M. L. - 13.07.2024 | 15:58


"Vreme je ili da zaćuti dok dobro ne promisli ili da mu se konačno kupe pelene"

Foto: Printscreen/Youtube/Dr. Denis Bećirović, TV Pink/printscreen
DO JUČE SI PROMOVISAO RAT I ŠIRIO SRBOFOBIJU! Dodik odbrusio Bećiroviću: "Sad si se pretvorio u MIROTVORCA"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na ironičan način kritikovao navodno zalaganje predsedavajućeg Predsedništvom BiH Denisa Bećirovića za mir u regionu i poručio da je "vreme da Bećirović zaćuti".

Dodik je naveo da je, "samo dan nakon što je srčano promovisao rat i širio srbofobiju na mestu gde pristojni ljudi zaćute", i nakon reakcije koja je usledila iz Srbije, Bećirović "pretvorio u mirotvorca".

"Doduše, promovisao bi mir, ali da bude po njegovom, prenebregavajući važnu činjenicu da je Srbija potpisnik i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, a Srbi konstitutivan narod u BiH", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da je, kako je naveo, vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ostavi BiH na miru".

Ovom prilikom obratio se i sam predsednik Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Egiptu gde je istakao odakle vetrovi duvaju i da je iznenađen govorom iz Srebrenice od strane Bećirovića.

- Deset puta govorite o velikosrpskoj državnoj politici, pričate gluposti o SANU, i da ne pričam o drugom. Sve to je očekivano i zato je za nas važno da budemo oprezni i izbegnemo to, jer mir radi u korist svih... Mi imamo kako da rastemo ekonomski. Kada čitate Helezove izjave vidite da je to neko ko živi u komentarima obožavalaca, nema veze sa realnošću... Ne znaju kolika su plata i penzija u Srbiji, koliko smo puteva izgradili. Misle da sam držao snajper, a ja ga u životu nisam uzeo. Ja kad kažem pokaži to, onda je "maca pojela jezik"... Dok opet neka nova laž ne zaživi u narednih 10/12 godina - istakao je Vučić.

Dodik je rekao da su kvalifikacije koje je izneo na račun Srbije za Bećirovića očigledno "prilog za dobru saradnju Srbije i BiH, jer šta je normalnije od uvreda na račun predsednika susedne države ako se želi saradnja".

"Tako Denis Bećirović vidi politiku i tako zamišlja saradnju. Kada mu odgovore, onda krene u plač, a politiku vidi i vodi po onoj 'danas bi piškio sutra bi kakio'. Vreme je ili da zaćuti dok dobro ne promisli ili da mu se konačno kupe pelene", rekao je Dodik. 

BONUS VIDEO: