"ŽELIM MU BRZ I USPEŠAN OPORAVAK": Ivica Dačić oštro osudio pokušaj atentata na DONALDA TRAMPA!


IZVOR: Republika/A.K.G. - 14.07.2024 | 08:12


Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom svog mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Foto: MUP Srbije
"ŽELIM MU BRZ I USPEŠAN OPORAVAK": Ivica Dačić oštro osudio pokušaj atentata na DONALDA TRAMPA!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je pokušaj ubistva Donalda Trampa i poželeo mu brz i uspešan oporavak, dodajući da je atentat na bivšeg predsednika SAD tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka.

- Atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa najveći je, žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka. Sve je to, u stvari, bila moralna, medijska i politička priprema za ubistvo, i njegovo opravdanje. Kako se videlo, to postaje i veoma ozbiljan bezbednosni rizik. Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu. Zato je obaveza celog društva da se tome suprotstavimo. Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspešan oporavak - izjavio je Dačić.

Podsećanja radi, Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom svog mitinga u Batleru u Pensilvaniji. 

Naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, saopštila je tajna služba.
Još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Američki Federalni istražni biro (FBI) identifikovao je napadača na Donalda Trampa i reč je o 20-godišnjaku iz Pensilvanije, javio je izveštač Si-En-Ena pozivajući se na svoje izvore.

Kako je napisao izveštač CNN-a na društvenoj platformi X, FBI još ne objavljuje ime napadača a Rojters nije mogao da potvrdi saznanja američke TV mreže o osobi koja je pucala na Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji. 

BONUS VIDEO