"NISAM SE OVAKO ZABAVLJAO OD PROVODA U LAFAJETU" Ričard Grenel o beogradskom noćnom životu (VIDEO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 22.07.2024 | 17:33


Grenel je izrazio oduševljenje Srbima kada je rekao da je to jedan od njegovih omiljenih događaja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
"NISAM SE OVAKO ZABAVLJAO OD PROVODA U LAFAJETU" Ričard Grenel o beogradskom noćnom životu (VIDEO)

Organizacija "Srbi za Trampa", koju čine Amerikanci srpskog porekla iz Milvokija i okoline, organizovali su skup podrške "Srbi za Trampa 2024”. Među govornicima je bio ovdašnjoj javnosti dobro poznat Ričard Grenel, izaslanika Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine tokom Trampovog predsednikovanja.

Tom prilikom se Grenel podsetio provoda u Beogradu, tom prilikom je bio u provodu u poznatom beogradskom klubu "Lafajet".

Grenel je izrazio oduševljenje Srbima kada je rekao da je to jedan od njegovih omiljenih događaja.

- Nisam se ovako zabavljao sa Srbima otkako sam bio u Beogradu sa Sinišom Malim u restoranu Lafajet, što je jedan od mojih omiljenih događaja. Moj prijatelj Met Gejts je ovde Kongresmen sa Floride. Čim sam mu rekao da dolazim na ovaj događaj, on je rekao: "I ja dolazim jer Srbi totalno vladaju srednjim zapadom i Floridom - rekao je tada Ričard Grenel

 

Grenel je ovom prilikom rekao da će Trampova administracija, ukoliko bude opet na vlasti, od regiona Zapadnog Balkana napraviti prioritet u svojoj politici, i obećao da će "svi koji žive na Balkanu moći da se uvere u napredak celog regiona" ukoliko Donald Tramp ponovo postane predsednik SAD.

Kako je rekao, Amerika ima obavezu da "nastavi da vuče napred Srbiju" i da želi Zapadni Balkan koji sarađuje posle užasnih konflikata.

- Priznajem, ja ne znam patnju kroz koju su mnoge vaše porodice prošle i često deluje da su Amerikanci bezosećajni sa svojim porukama "nastavite napred", "prebrodite to", ali kada pričamo o pokretanju napred to je zato što volimo region, ne zato što smo bezosećajni - kazao je Grenel u Milvokiju, gde je bilo prisutno i nekoliko stotina Srba.

BONUS VIDEO