BEŽE OD KURTIJA KAO OD SMRDLJIVOG SIRA! Lažna država pred OGROMNOM KRIZOM, mali Aljbin ostaje SAM


IZVOR: Republika/M. L. - 30.07.2024 | 09:22


Prištinski kabadahija dokazao da je nesposoban za saradnju

Foto: TANJUG/AP
BEŽE OD KURTIJA KAO OD SMRDLJIVOG SIRA! Lažna država pred OGROMNOM KRIZOM, mali Aljbin ostaje SAM

Analitičar Avni Arifi kaže da će izborni rezultirati dovesti do krize u tzv. Vladi Kosova, jer je bilo kakva koalicija sa lažnim premijerom Aljbinom Kurtijem nemoguća, piše Gazeta ekspres.

On čak kaže da čak i ako bilo koja stranka i pristane na saradnju sa Samoopredeljenjem, to će proizvesti krizu tzv. Vlade nakon tri meseca.

“Verujem da bilo koja varijanta može dovesti do u krize u Vladi. Ako ankete pokažu da na izborima pobeđuje Samoopredeljenje, ali ne i parlamentarna većina, onda je bilo kakva koalicija sa njima nemoguća. Jer, bilo kakvo partnerstvo sa Kurtijem se pokazalo nemogućim. Politička stranka može da sarađuje sa Kurtijem i njegovom strankom, samo ako se stopi u njegovu stranku. Ne verujem da su DPK, DSK i ABK spremni na takav korak“, izjavio je Arifi.

Arifi kaže da u Kurtijevom narativu ne postoji reč partner u odnosima sa međunarodnom zajednicom, sindikatima, a posebno sa političkim strankama.

“Biće konstantne krize, čak i u formiranju Vlade vidim probleme, ali može biti i iznenađenja, jer neke od stranaka koje do sada nisu, mogu prihvatiti saradnju. Ali čak i ako se to dogodi, nakon tri meseca i dalje ćemo imati krizu u Vladi”, zaključio je Arifi.

Podsetimo, predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani je u pismu koje je pre nekoliko dana uputila liderima partija navela da bi na osnovu Ustava i Zakona o opštim izborima, redovni izbori trebalo da budu održani u periodu od 26. januara do 16. februara naredne godine.

"S tim u vezi, na osnovu mojih ustavnih ovlašćenja za raspisivanje izbora za Skupštinu Kosovo, pozivam vas na konsultativni sastanak 31. jula", navodi se u pismu Osmani.

BONUS VIDEO: