UHAPŠEN SRBIN NA JARINJU! Kurtijevi batinaši ne prestaju da se iživljavaju nad našim državljanima!


IZVOR: Republika/J.B. - 31.07.2024 | 13:08


Odvezen je u Kosovsku Mitrovicu

Foto: Danijel Kokanović
UHAPŠEN SRBIN NA JARINJU! Kurtijevi batinaši ne prestaju da se iživljavaju nad našim državljanima!

Pripadnici takozvane kosovske policije priveli su na administrativnom prelazu Jarinje srpskog državljanina jer je navodno za prevoz tereta pokazao falsifikovani dokument Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Osumnjičeni je, kako se navodi u saopštenju policije, po nalogu tužioca priveden.

Utovareno vozilo je, navela ja tzv. kosovska policija, zbog bezbednosti i težine odvezeno na carinski terminal u Kosovskoj Mitrovici.

Podsećamo, pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su D.D. u južnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je tzv. kosovska policija, dodajući da je razlog hapšenja to što je D. D. osumnjičen da je u maju prošle godine u Zvečanu učestvovao u sukobu pripadnika Kfora, tzv. kosovske policije i građana, kada je povređeno više od 50 Srba i oko 25 pripadnika Kfora.

Protiv D. D. je u specijalnom tužilaštvu podneta krivična prijava u vezi sa navodnim napadom na službeno lice tokom sukoba.

Sumnjiči se za navodna krivična dela "protivustavno delovanje u cilju napada na ustavni poredak Kosova'', kao i ''ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom'', ''učešće u grupi koja vrši krivično delo i huliganizam'' i ''napad na službeno lice", saopštila je tzv. kosovska policija na svom Fejsbuk profilu, a prenosi Koha.

Pripadnici tzv. kosovske policije su u maju 2023. godine upali su u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da ih spreče da uđu u opštinske prostorije.

BONUS VIDEO