VUČIĆ SUTRA DOČEKUJE PREDSEDNICU SEVERNE MAKEDONIJE! Gordana Siljanovska Davkova u radnoj poseti Srbiji


IZVOR: Republika - 01.08.2024 | 12:00


Zajedno obilaze manastir Sveti Prohor Pčinjski, nakon čega će obaviti sastanak

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/AP
VUČIĆ SUTRA DOČEKUJE PREDSEDNICU SEVERNE MAKEDONIJE! Gordana Siljanovska Davkova u radnoj poseti Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće u radnu posetu predsednicu Republike Severne Makedonije Gordanu Siljanovsku Davkovu u petak, 2. avgusta 2024. godine, najavila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Početak programa zakazan je za 12 časova, gde se očekuje zajednička poseta manastiru Sveti Prohor Pčinjski, u okviru čega će delegacije Srbije i Severne Makedonije obići crkvu i napraviti zajedničku fotografiju.

U 12:30 časova predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova održaće sastanak iza zatvorenih vrata, nakon čega će se u 13 časova obrati i javnosti.

Podsećamo, predsednik Vučić primio je ranije danas u oproštajnu posetu ambasadora Države Izrael Jahela Vilana i naglasio da danas, više nego ikada, sve države sveta treba da ulože maksimalne napore u nalaženje rešenja za postizanje održivog mira na dobrobit svih ljudi koji sa velikom zabrinutošću gledaju u budućnost.

Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Vilanu na posvećenoj službi i doprinosu bilateralnim odnosima.

"Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka, kao i o drugim pitanjima u oblasti regionalne bezbednosti i mogućnostima saradnje u složenim geopolitičkim uslovima", objavio je Vučić na instagramu.

Vučić je poželeo ambasadoru Vilanu sve najbolje u daljoj karijeri i još jednom zahvalio na posvećenosti izgradnji odnosa između dve zemlje, koju je pokazao tokom svog mandata u Srbiji.

Predsednik će se večeras u 18 časova obratiti naciji sa najnovijim vestima.

BONUS VIDEO: