CRNOGORSKI MEDIJI BRUJE O SRBIJI! Vučić demonstrirao kako se vodi država, OVA STVAR U CENTRU PAŽNJE (FOTO)


IZVOR: Republika - 05.08.2024 | 08:21


Veliki uspeh za našu zemlju i dokaz kvaliteta politike predsednika Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug, Vijesti.me
CRNOGORSKI MEDIJI BRUJE O SRBIJI! Vučić demonstrirao kako se vodi država, OVA STVAR U CENTRU PAŽNJE (FOTO)

Na naslovnoj strani današnjeg izdanja crnogorskog nezavisnog dnevnika Vijesti centralnu poziciju zauzeo je tekst "Plate opet veće u Srbiji, susedna država nakon dve i po godine ponovo prestigla Crnu Goru" sa slikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića kako steže pesnicu.

Sam predsednik Vučić nedavno se obratio putem Instagrama i istakao ogroman uspeh Srbije, koji se ogledao u tome da je prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla 100.000 dinara, da je sada 855 evra i dodao da je pre deset godina bila samo 330 evra.

Prema njegovim rečima, ovo pokazuje da se Srbija nalazi na odličnom putu, što očigledno primećuju i naši susedi iz Crne Gore.

Foto: Tanjug, Vijesti.me

Naslovna strana Vijesti

- Dobili smo podatke za maj prosečne plate u Republici Srbiji u mnogim našim gradovima. U Beogradu prosečna plata je 1.075 evra, u Novom Sadu 982 evra, u Nišu 813 evra i približava se proseku republike - rekao je predsednik.

Vijesti takođe pišu:

- Zarade u Srbiji bile veće pre programa "Evropa sad 1", a zatim imale značajan rast iako porezi i doprinosi u toj zemlji nisu značajnije smanjivani.

Podsećamo da je predsednik Vučić naveo da ćemo pre kraja godine imati prosečne plate više od 900 evra, a sledeće godine više od hiljadu evra, čime ćemo, kako je rekao, napraviti ozbiljnu istorijsku razliku u odnosu na period siromaštva, nezaposlenosti i propadanja.

 

 

- Pred nama je težak put odgovornosti i ozbiljnosti, moramo da radimo još više, napornije, jer znamo i vidimo da možemo jer Srbija može da grabi krupnim koracima napred - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: