ZATVORENI SVI OBJEKTI "POŠTE SRBIJE" NA SEVERU KOSOVA! Nova primena brutalne sile prema Srbima!


IZVOR: Republika - 05.08.2024 | 19:03


Eljšani je rekao da niko nije uhapšen, a da je kao dokazni materijal iz objekata konfiskovana određena dokumentacija.

Foto: Printskrin/Tviter
ZATVORENI SVI OBJEKTI "POŠTE SRBIJE" NA SEVERU KOSOVA! Nova primena brutalne sile prema Srbima!

Zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je danas devet objekata Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvoreno i zapečaćeno, a da je odneta dokumentacija sa pečatima.

Eljšani je za Tanjug rekao da niko nije uhapšen, a da je kao dokazni materijal iz objekata konfiskovana određena dokumentacija.

On je dodao da će dalju istragu preduzeti tužilac.

Tzv. kosovska policija upala je danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu KiM - Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je akcija tzv. kosovske policije protivpravna, jednostrana i mimo svih sporazuma i da upadom u prostorije Pošte Srbije na severu KiM premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je upad tzv. kosovske policije u objekte Pošte Srbije na severu KiM još jedan primer demonstriranja otvorene sile i protivpravnog delovanja privremenih institucija samouprave u Prištini i istaklo da očekuje da relevantni međunarodni akteri reaguju u najkraćem roku i zaštite elementarna prava srpskog i drugog nealbanskog življa na KiM.

Srpska lista ukazala je da je brutalni upad tzv. kosovske policije u objekte Pošte Srbije nastavak plana etničkog čišćenja severa KiM od svega što ima prefiks srpski i još jednom apelovala na međunarodnu zajednicu da hitno reaguje i zaustavi Kurtija u nameri da protera Srbe sa svojih ognjišta.

Bonus video