"ŽELI DA IZAZOVE SUKOBE PRE IZBORA U AMERICI, JER MU VREME ISTIČE"! Vučić o najnovijim potezima Kurtija! NADA SE DA ĆE NA DANAŠNJEM PROTESTU KFOR SAČUVATI SRPSKE GLAVE!


IZVOR: Republika - 07.08.2024 | 02:30


Mi imamo potpisane sporazume oko pošta i telekomunikacija, koji su kao što vidite i po rečima Kvinte, brutalno kršeni i srušeni. E sad, zašto oni ne reaguju oštrije? Jasno vam je zašto, zato što čuvaju svoje čedo, istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ
"ŽELI DA IZAZOVE SUKOBE PRE IZBORA U AMERICI, JER MU VREME ISTIČE"! Vučić o najnovijim potezima Kurtija! NADA SE DA ĆE NA DANAŠNJEM PROTESTU KFOR SAČUVATI SRPSKE GLAVE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da uoči predsedničkih izbora u SAD izazove sukobe, jer mu vreme polako ističe i da provokacijama želi da okrene NATO protiv Srbije.

- I veoma je nervozan, teško je našem narodu na Kosovu i Metohiji. Njegova politička pozicija nije onako jednostavna kao što je bila pre, recimo, dve godine - rekao je Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona odgovarajući na pitanje da li bi otvaranje mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici moglo da dovede do eskalacije nasilja.

Predsednik je istakao da upad kosovske policije u objekte Pošte Srbije na severu KiM nije rezultat politike već nasilja.

- Mi imamo potpisane sporazume oko pošta i telekomunikacija, koji su kao što vidite i po rečima Kvinte, brutalno kršeni i srušeni. E sad, zašto oni ne reaguju oštrije? Jasno vam je zašto, zato što čuvaju svoje čedo. Ali ja se nadam da će sutra reagovati KFOR kako treba, da će u skladu sa svim onim što su govorili prethodnih dana zatvoriti most, i sprečiti najezdu Albanaca - rekao je Vučić.

Dodao je da je video da je bivši gradonačelnik južnog dela Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri po nalogu Kurtija zakazao skup kao kontramiting u odnosu na srpski koji je zakazan sa druge strane mosta.

- Verujem da će KFOR uspeti da obezbedi mir i sačuva srpske glave. I nadam se da nas neće dovoditi u poziciju u kojoj moramo da reagujemo, jer bi to bilo katastrofa za nas - rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija mora da bude racionalna, ozbiljna i čvrsta u svom opredeljenju da sačuva KiM u okvirima svojih granica. 

Bonus video