PRUGA DO SUBOTICE DO 1. DECEMBRA! Vučić najavio radove i na pruzi koja će ići prema Banatu!


IZVOR: Republika - 07.08.2024 | 20:01


Očekujemo da pruga bude otvorena do Dana ujedinjenja, do 25. novembra, što je velika stvar za našu zemlju i za Vrbas. Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice. Dakle, za tri meseca imamo otvorenu prugu Beograd Subotica i Novi Sad Subotica, što je velika, velika stvar za našu zemlju, velika stvar i za Vrbas, istakao je Vučić.

Foto: Printscreen/Pink
PRUGA DO SUBOTICE DO 1. DECEMBRA! Vučić najavio radove i na pruzi koja će ići prema Banatu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, uoči obilaska završnih radova na železničkoj stanici "Vrbas Nova", da će pruga do Subotice biti gotova do 1. decembra i dodao da je ostalo još nekoliko stvari da se završi, poput probne vožnje i nadzora.

- Očekujemo da pruga bude otvorena do Dana ujedinjenja, do 25. novembra, što je velika stvar za našu zemlju i za Vrbas. Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice. Dakle, za tri meseca imamo otvorenu prugu Beograd Subotica i Novi Sad Subotica, što je velika, velika stvar za našu zemlju, velika stvar i za Vrbas - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je najavio radove i na pruzi koja će ići prema Banatu na kojoj će vozovi moći da idu i do 120 kilometara na čas.

- Od Pančeva preko opovske opštine, Zrenjanina, zatim do Kikinde, u stvari Novog Miloševa, pa bismo napravili krak do Kikinde i do Subotice i posebno Sombor-Vrbas, čime bismo spojili Sombor sa prugom Novi Sad-Subotica, odnosno Beograd-Subotice takođe. I ako uspemo taj dogovor da napravimo, onda bismo infrastrukturno i železnicom, čini mi se, spojili celu Vojvodinu, a posle toga samo da uradimo još Sombor-Mogujevo i naravno da obnovimo prugu Beograd-Šid - rekao je Vučić.

A šta je rekao predsednik o opoziciji i kopanju litijuma i kako samo dobili najgoru vlast 2000. pročitajte ovde.

Bonus video